foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Na osnovu Zaključka koji je usvojilo Opštinsko veće na poslednjoj sednici, danas je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara dobilo 27 majki, koje su u prošloj godini rodile treće, četvrto, peto i svako naredno dete.

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, koji je majkama uručio pomoć, istakao je da je ovo najmanje što lokalna samouprava može da učini za majke i porodice, ali da će se sagledati koliko ima prostora i mogućnosti u budžetu da se neki iznosi uvećaju ili uvedu, pored postojećih i nove vrste podrške porodicama sa više dece,

Iz budžeta opštine Negotin za jednokratnu novčanu pomoć majkama trećeg, četvrtog, petog i svakog narednog deteta, izdvojeno je ove godine 270.000 dinara, preko Centra za socijalni rad, a na osnovu Zaključka koji je usvojen na poslednjoj sednici Opštinskog veća.

Odluka o finansijskoj podršci porodici sadrži prava na pomoć u cilju podsticanja rađanja dece, a to su pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dete, pravo na materinski dodatak nezaposlenoj porodilji, jednokratna novčana pomoć za prvorođeno dete u Novoj godini i jednokratna novčana pomoć porodici bez dece, za vantelesnu oplodnju.

Novčana naknada za novorođeno dete isplaćuje se jednokratno u iznosima od 30.000 dinara za prvo dete, 35.000 za drugo, 40.000 dinara za treće i četvrto, 70.000 dinara za rođene dvojke, bez obzira koji je red rođenja i 100.000 dinara za rođene trojke i više rođene dece bez obzira koji je red rođenja.

Prvorođeno dete u opštini Negotin u Novoj godini, stiče pravo na jednokratnu novčanu pomoć, pod uslovom da majka deteta ima prebivalište na teritoriji opštine Negotin. Ova pomoć isplaćuje se u visini jedne prosečne mesečne neto zarade, isplaćene u Republici Srbiji, za prethodni mesec. Podnosilac zahteva ovo pravo može ostvariti najviše dva puta.

Porodice ostvaruju pravo i na besplatan boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ za treće i svako naredno dete u porodici, i za ove namene izdvaja se oko 1.800.000 dinara godišnje iz budžeta Opštine.

Odluka o finansijkoj podršci porodici obuhvata i jednokratnu novčanu pomoć porodicama bez dece za vantelesnu oplodnju i isplaćuje se u iznosu od 100.000 dinara. U 2016. godini podneto je 7 zahteva za isplatu ove novčane pomoći.


Izvor: Negotin.rs

Display Pagerank