foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Lizing kuća iz Beograda "VB lizing" podnela je krivičnu prijavu protiv Dragoslava Bogdanovića iz Negotina i Staniše Stojićevića iz Žagubice. U trag minibusu nisu mogli da uđu ni izvršitelji. Prijava je podneta zato što je novi minibus, koji je negotinska firma "Moto boem" na lizing kupila 2006. godine i nije ga u potpunosti isplatila netragom nestao. Bogdanović je, inače, do prošle nedelje bio poverenik SNS-a za Negotin, a 2006. je potpisao ugovor kao vlasnik "Moto boema".

Sudski izvršitelji i negotinska policija su u više navrata od 2012. godine pokušavali da pronađu sporni minibus marke "gaz" i utvrde šta se desilo s njim, ali on kao da je u zemlju propao. To vozilo je nakon raskida ugovora trebalo da pripadne lizing kući.

S obzirom na to da vozilo nije u potpunosti isplaćeno, "VB lizing" je, u skladu sa ugovornim odredbama, raskinuo ugovor sa firmom "Moto boem" 31. 12. 2011. godine, što podrazumeva i povraćaj vozila.

U međuvremenu je promenjen zakoniti zastupnik firme "Moto boem", i to je sad izvesni Staniša Stojićević iz Žagubice. Ni novi ni stari direktor "Moto boema" ne znaju, po njihovim tvrdnjama, ništa o neisplaćenom minibusu, pa je lizing kuća podnela krivičnu prijavu.

- "VB lizing" je 2016. podneo krivičnu prijavu protiv Dragoslava Bogdanovića i Staniše Stojićevića za zloupotrebu položaja odgovornog lica, ali nemamo informacije o toku istrage. Dug "Moto boema" prema "VB lizingu" je 229.567 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom obračunatom od 7. juna 2012. godine, što iznosi još dodatnih 171.316 dinara - tvrdi za "Blic" Slobodan Janošević, rukovodilac pravnog odeljenja "VB lizinga".

Problemi i sa đačkim autobusom

Autobus za Poljoprivrednu školu je kupljen od firme na istoj adresi.

Zanimljivo je da je autobus marke "ikarbus", koji je Poljoprivredna škola iz Negotina kupila 2015. godine, a koji ne radi od aprila 2016, pa se đaci voze prastarim vozilom, o čemu je "Blic" nedavno pisao, kupljen od firme "Moto boem trans" iz Negotina.

Ta firma je registrovana na istoj adresi u Negotinu kao i "Moto boem". Poljoprivredna škola je firmi "Moto boem trans" autobus za đake, koji ne radi već skoro godinu dana, platila pet miliona dinara.


Izvor: Blic.rs

Display Pagerank