Besplatni oglasnik

Danas su održane trideset druga i trideset treća sednica Skupštine opštine Negotin, kojima je predsedavao dr med. Ljubisav Božilović. Na dnevnom redu bilo je ukupno devet tačaka iz domena rada lokalnog parlamenta, među kojima i razrešenje predsednika opštine. Četrdeset odbornika Skupštine opštine Negotin glasalo je danas za smenu Jovana Milovanovića, predsednika opštine Negotin.

Predlog za njegovu smenu podnelo je nedavno 17 odbornika okupljenih oko Srpske napredne stranke, od 22 koliko ova stranka ima u aktuelnom sazivu Skupštine opštine Negotin, uz obrazloženje da nisu zadovoljni njegovim radom. Na današnjoj sednici Brankica Jović, šef odborničke grupe SNS, rekla je da se radi o unutar stranačkim stvarima i da neće komentarisati smenu Milovanovića, dok je predsednik Skupštine opštine Negotin, dr Božilović, istakao da je sudeći po broju glasova za smenu, ona zaista i opravdana.

Sa razrešenjem predsednika opštine, prestaju i funkcije zamenici predsednika Opštine i članovima Opštinskog veća. Svi oni će do izbora novog predsednika vršiti vlast u tehničkom mandatu. Rok za izbor novog predsednika je 30 dana.

Na prvoj od dve današnje sednice, odbornici su samo konstatovali prestanak mandata odborniku Milanu Miliću, sa liste okupljene oko Srpske napredne stranke. Na početku trideset treće sednice njegovo mesto zauzeo je Vladimir Veličković, sledeći po redu na izbornoj listi ove stranke. Veličković je odmah po potvrđivanju mandata položio i zakletvu.


Izvor: Negotin.rs