Besplatni oglasnik

NALED i RTS su, uz pokroviteljstvo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, pokrenuli drugi konkurs za izbor najboljih lokalnih samouprava u pet kategorija. Na prošlom konkursu, među "Šampionima razvoja" bili su Pirot i Negotin.

Opština Negotin je bila nagrađena zbog velikog broja projekata koji su realizovani, a što je najvažnije podignut je kvalitet života Negotinaca.

"Nadam se da ćemo i u budućnosti sa NALED-om imati kvalitetnu saradnju, kako bismo stigli do konačnog rezultata, a to je da naša opština implementira što je moguće više znanja, koje ćemo kroz te projekte dobiti i naravno da privučemo što više invesitora", kaže Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

U NALED-u kažu da je cilj konkursa da lokalne samouprave gledaju jedna od druge i da preuzimaju dobra rešenja.

Fokus je na podršci postojećoj privredi, privlačenju investicija, na promociji dobrih rešenja u kulturi i turizmu, gde takođe opštine mogu da izdvoje nešto po čemu su jedinstveni, objašnjava Ivan Radak iz NALED-a:

"Takođe, želimo da promovišemo dobre servise za građane i efikasnu lokalnu administraciju."

Za sve lokalne samouprave je važno da njihova projektna rešenja budu primenjiva, da benefit bude veći od troškova i da projekti budu kreativni. Projekti koji su pobedili na prvom konkursu žive i dan-danas, a mnogi od njih su i unapređeni.


Izvor: RTS