Besplatni oglasnik

U okviru prvog kruga 45. po redu manifestacije "Susreti sela" KUD "Dimitrije Belivakić" nastupao je u nedelju u Šarkamenu kao gost KUD-u "Vrelo". Jedna od tačaka je bilo pripemanje slavske trpeze, pa su Bukovčani na scenu izneli pravo pečeno prase, sa sve ražnjem; a zbog tog praseta rodila se priča koja će se prepričavati.

Naime, Bukovčani su izveli program kojim su ilustrovali običaj pripremanja igranke za seosku zavetinu u svom selu, gde je, običaj da se orkestar pred seosku igranku priprema u kući jednog od članova.

Nakon završetka manifestacije, pojedini članovi KUD-a "Dimitrije Belivakić" poželeli su da pojedu prase, ali se toj ideji suprotstavio S.D. koji je bio zadužen za čuvanje pečenja, uz opravdanje da ono mora biti zamrznuto do drugog kruga takmičenja.

Nakon povratka u Bukovče, S.D.-a su presrela dva mladića, poznata po sitnim izgredima, koji su mu, uz pomoć pojedinih članova KUD-a, oteli prase i pobegli.

Prase su pojeli, a ražanj i praseću glavu bacili u dvorište S.D.-a. Iznerviran S.D. je incident prijavio policiji, tražeći da se izgrednici kazne za ovo nedelo.

Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Belivakić“ je nakon toga zasedalo i osudilo incident jednoglasno, razmatrajući i mogućnost da, zbog svega, sankcionišu članove KUD-a koji su oteli i pojeli prase.