Više javno tužilaštvo u Negotinu otvorilo je istragu protiv Ljubiše K. (72), iz sela Aleksandrovac, koji se tereti da je imao intimne odnose sa svojom pastorkom B. V. (14), kao i da ju je za novac podvodio svom poznaniku R. R. (71), iz okoline Zaječara, protiv koga je, takođe, otvorena istraga.

- Ljubiša K., koji je lokalnoj policiji poznat po sitnim izgredima i krađi struje, sumnjiči se da je poslednjih pet godina imao seksualne odnose sa maloletnicom, kao i da ju je u prethodne tri godine za novac podvodio R. R., saznaju "Novosti" iz izvora bliskih istrazi. Očuh se brani ćutanjem, a na veštačenje je uzet i njegov mobilni telefon.

S druge strane, R. R. je priznao da je koristio usluge maloletnice, ali je njegov odgovor zapanjio istražne organe.

- R. R. je priznao da je bio sa devojčicom, ali je negirao da je imao seksualne odnose sa njom - kaže sagovornik "Novosti". - On, naime, tvrdi da je, zbog godina, polno nemoćan i da se sa maloletnicom samo ljubio.

Za te "usluge" on je, navodno, očuhu devojčice davao novac.

- Ljubiša K. je svoju pastorku podvodio R. R. onda kada je trebalo da plati račun za struju - navodi izvor "Novosti". - U zavisnosti od računa, cena za to što je pastorku podvodio je varirala i R. R. je najviše za to plaćao do 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

- Devojčica, o kojoj je brigu preuzeo negotinski Centar za socijalni rad, izjavila je da njena majka ništa nije znala, a da se ona i bojala da joj kaže šta joj radi očuh, jer njih dve nemaju gde da odu - dodaje izvor "Novosti". - S druge strane, majka je izjavila da je sumnjala da se nešto čudno dešava, ali da nije imala dokaza da njen vanbračni suprug ima odnose sa V. B. i da je podvodi.

Majka devojčice je kazala da je jednom prilikom zatekla Ljubišu kako leži u krevetu i njenu ćerku ubeđuje da imaju odnos.

- Pitala sam ga tada šta radi, ali je on bio pijan i negirao je da je učinio išta loše - ispričala nam je majka devojčice.

Pre nego što smo jednom prilikom krenuli za Zaječar, čula sam Ljubišu kako se telefonom nešto dogovara sa R. R. - ispričala je za "Novosti" devojčicina majka. - Tada mu je moj nevenčani suprug kazao da će mu uzeti šest hiljada dinara, a R. R. je dodatnih pet hiljada trebalo da mu da kad primi penziju.

U Zaječaru je Ljubiša pastorku ostavio u autu R. R., a njenoj majci je kazao da je bolje da ona sedi tu, dok oni ne završe obaveze.

- Rekla sam mu da nije u redu da ostavlja dete sa starijim čovekom, ali me on nije slušao - ispričala je majka V. B.


Izvor: Novosti