U mesnoj zajednici Prahovo počela je realizacija projekta asfaltiranja sporednih ulica koje nikada nisu bile asfaltirane. Radove finansiraju opština Negotin, Eliksir Prahovo i meštani svojim dobrovoljnim prilozima.

Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin, istakao je da je i pored toga što je sredina decembra vremenske prilike dozvoljavaju da se sprovede sve ono šta je planirano do kraja godine. Jedan od većih projekata je i asfaltiranje 6 kilometara sporednih ulica u Prahovu, koji će započeti ove godine, a biti završen u narednoj.

„U saradnji sa mesnom zajednicom Prahovo uspeli da dodjemo do jednog kapitalnog projekta, da asfaltiramo 6 km sporednih ulica u kojima nikada nije bilo asfalta. Za ove radove u 2017. godini iz budžeta lokalne samouprave uspeli smo da izdvojimo 12 miliona dinara, što će pokriti 1.200 metara, a u narednoj godini završićemo preostalih 4.800 metara. Pored opštine Negotin, finansijski će ovaj projekat pomoći i meštani svojim prilozima, kao i Eliksir Prahovo. Prahovo je jedno od najvećih sela u našoj opštini i realno potreba za ovim radovima postoji, pogotovo što se radi o asfaltu van glavne ulice. U narednoj godini nastavićemo i sa asfaltiranjem u ostalim mesnim zajednicama, jer je obaveza lokalne samouprave da svim građanima obezbedi što bolje uslove za život“, istakao je Veličković, prilikom obilaska radova u Prahovu.

Bogdan Gugić, predsednik saveta MZ Prahovo, zahvalio je lokalnoj samopuravi na razumevanju za potrebe i probleme meštana Prahova.

„Asfaltiranje 6 kilometara sporednih ulica je istorijski događaj za Prahovo, jer se radi o ulicama koje nikada nisu bile asfaltirane. Nažalost, malo smo zakasnili sa projektom, pa ćemo ove godine uspeti da asfaltiramo šest ulica, a ostale ćemo završiti u 2018. godini. Zahvalio bih predsedniku Veličkoviću, na razumevanju, ali i Eliksir Prahovu, koje je takođe pomoglo i samim meštanima koji su prihvatili inicijativu i svojim prilozima pomogli ovaj projekat.“

I meštani Prahova, pogotovo oni koji žive u ovim ulicama, pamtiće ovaj dan. Vesna Mijatović, kaže da je 65 godina čekala ovaj dan, kada će asfalt proći pored njene kuće.

„Ja sam rođena i živim u Prahovu 65 godina i drago mi je što sam dočekala da i ove sporedne ulice budu asfaltirane. Ova ulica je jako prometna. Leti dolaze ljudi iz Zaječara, Bora, čak i Niša, odlaze na Dunav i zaista je bilo potrebno da se asfaltira. Sada nećemo gaziti ni blato više kada padne kiša.“


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB