foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U mesnoj zajednici Prahovo počela je realizacija projekta asfaltiranja sporednih ulica koje nikada nisu bile asfaltirane. Radove finansiraju opština Negotin, Eliksir Prahovo i meštani svojim dobrovoljnim prilozima.

Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin, istakao je da je i pored toga što je sredina decembra vremenske prilike dozvoljavaju da se sprovede sve ono šta je planirano do kraja godine. Jedan od većih projekata je i asfaltiranje 6 kilometara sporednih ulica u Prahovu, koji će započeti ove godine, a biti završen u narednoj.

„U saradnji sa mesnom zajednicom Prahovo uspeli da dodjemo do jednog kapitalnog projekta, da asfaltiramo 6 km sporednih ulica u kojima nikada nije bilo asfalta. Za ove radove u 2017. godini iz budžeta lokalne samouprave uspeli smo da izdvojimo 12 miliona dinara, što će pokriti 1.200 metara, a u narednoj godini završićemo preostalih 4.800 metara. Pored opštine Negotin, finansijski će ovaj projekat pomoći i meštani svojim prilozima, kao i Eliksir Prahovo. Prahovo je jedno od najvećih sela u našoj opštini i realno potreba za ovim radovima postoji, pogotovo što se radi o asfaltu van glavne ulice. U narednoj godini nastavićemo i sa asfaltiranjem u ostalim mesnim zajednicama, jer je obaveza lokalne samouprave da svim građanima obezbedi što bolje uslove za život“, istakao je Veličković, prilikom obilaska radova u Prahovu.

Bogdan Gugić, predsednik saveta MZ Prahovo, zahvalio je lokalnoj samopuravi na razumevanju za potrebe i probleme meštana Prahova.

„Asfaltiranje 6 kilometara sporednih ulica je istorijski događaj za Prahovo, jer se radi o ulicama koje nikada nisu bile asfaltirane. Nažalost, malo smo zakasnili sa projektom, pa ćemo ove godine uspeti da asfaltiramo šest ulica, a ostale ćemo završiti u 2018. godini. Zahvalio bih predsedniku Veličkoviću, na razumevanju, ali i Eliksir Prahovu, koje je takođe pomoglo i samim meštanima koji su prihvatili inicijativu i svojim prilozima pomogli ovaj projekat.“

I meštani Prahova, pogotovo oni koji žive u ovim ulicama, pamtiće ovaj dan. Vesna Mijatović, kaže da je 65 godina čekala ovaj dan, kada će asfalt proći pored njene kuće.

„Ja sam rođena i živim u Prahovu 65 godina i drago mi je što sam dočekala da i ove sporedne ulice budu asfaltirane. Ova ulica je jako prometna. Leti dolaze ljudi iz Zaječara, Bora, čak i Niša, odlaze na Dunav i zaista je bilo potrebno da se asfaltira. Sada nećemo gaziti ni blato više kada padne kiša.“


Izvor: Negotin.rs

Besplatni oglasnik
Display Pagerank