foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U Sikolu, rodnom mestu Čučuk Stane, životne saputnice najvećeg krajinskog junaka Hajduk Veljka Petrovića, održana je 17. po redu manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva „Čučuk Stanini dani“.

Za priznanja ove tradicionalne manifestacije koja neguje etno baštinu, nadmetala su se kulturno-umetnička društva „Sloga“ iz Vražogrnca, “Mladost” iz Čitluka, “Rudna Glava” iz Rudne Glave, “Petar Radovanović” iz Zlota, KUD “Veterani” iz Bora, folklorni ansambl iz Negovanovaca opština Novo Selo iz Bugarske i domaćin “Čučuk Stana” iz Sikola, izvodeći igre, pesme i narodne umotvorine iz kraja iz koga dolaze.

Prema oceni stručnog žirija, titulu sveukupnog pobednika ovogodišnjih „Čučuk Staninih dana“ poneo je KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota. Najbolji vokalni solista je Milica Ivanič iz Vražogrnca, a najbolji igrač Milica Stuparević iz Rudne Glave. Za negovanje igračke tradicije svoga kraja nagrađeno je kulturno umetničko društvo iz Rudne Glave, a žiri 17. „Čučuk Staninih dana“ ocenio je da su najbolju koreografiju izveli članovi folklornog ansambla “Veterani” iz Bora.

I ove godine izabrana je naslednica Čučuk Stane. Ove godine to je Dejana Radisavljević iz Sikola. Za prvu pratilju izabrana je Mirjana Ivić, a za drugu Milica Plešić.

Pokrovitelj 17. “Čučuk Staninih dana”, bila je Opština Negotin, u saradnji sa mesnom zajednicom Sikole i Kulturno umetničko društvom „Čučuk Stana“ iz Sikola.


Izvor: Negotin.rs

Display Pagerank