foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Šesnaestu godinu zaredom Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ priredilo je besplatan godišnji koncert za građane opštine Negotin. Gosti negotinskog ansambla, na tradicionalnom koncertu bili su članovi kulturno umetničkog društva ”Diša Atić” iz Skupljena.

I ove godine sala negotinskog Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je uživala u dvočasovnom koncertu i bogatim aplauzima nagrađivala izvođače.

Na sceni su se smenjivali igrači, vokalni solisti i instrumentalisti ansambla Mokranjac. Folklorni ansambl, svojim koreografijama vodio je publiku od Negotinske krajine, preko Banjaluke, Bele Palanke, Crnorečje do Leskovačke Morave. Velikim aplauzom nagrađeni su i najmlađi članovi ansambla, podeljeni u dve grupe, koji su se predstavili igrama iz Srbije.

Etno grupa KUD-a „Stevan Mokranjac“ predvođena Malinom Jovanović imala je i ove godine sjajan nastup, kao i vokalni solisti Slobodanka Petrović, Miroslav Rašić i Vionera Paunović.

Nastupe igrača i vokalnih solista upotpunili su virtuozi na fruli Miloš Dinić i Nemanja Stanojević i Željko Ćirić na harmonici.

Odlični su na ovogodišnjem koncertu bili i gosti ansambla Mokranjac, članovi Kulturno umetničko društva „Diša Atić“ iz Skupljena opština Vladimirci. Oni su se predstavili igrama iz okoline Niša i Kolubare.

I ove godine uručene su zahvalnice i priznanja pojedincima, ustanovama i institucijama koje pomažu rad ansambla, kao i članovima KUD-a za dugogodišnji rad i očuvanje kulturnog amaterizma.

Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ godišnji koncert je priredilo u saradnji sa negotinskim Domom kulture, a pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.


Izvor: Negotin.rs

Display Pagerank