foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Kristina A. (15), koja se u subotu jedan sat iza ponoći ubila očevim neregistrovanim pištoljem, ispraćena je iz dvorišta porodične kuće u Malajnici uz plač i muziku. "Okupili smo se da te ispratimo...", odjekivale su ovim razuđenim krajinskim selom bolne note stare vlaške tužbalice.

- Će sa fak Kristi?! Numaj pot, puju mjeu! Šta da radim Kristi?! Ne mogu više, pile moje! - neutešno je ridala majka Desanka kraj otvorenog Kristininog belog kovčega.

Kraj uzglavlja, sveg u belom, beli medvedić. U krilu još jedan, u ruci beli ružin pupoljak. U tihom mimohodu, slomljene od bola, njene drugarice. Povremeno, tišinu paraju jauci ovih devojčica. U ruci im sveće i bele ruže. Školskim autobusom je, umesto na svečanost povodom 127-godišnjice postojanja Poljoprivredne škole "Rajko Bosnić", došlo celo njeno prvo četiri. Zajedno sa razrednom, došle su drugarice i drugovi iz školskog internata u kome je stanovala. Tu je i odeljenje njenog godinu dana mlađeg brata Nenada. Dečak, svedok smrti svoje sestre, stoji pored njene slike sa zastavom u ruci. Oko vrata peškir, maramica, čarape, sve po običaju.

- Pogledaj, dušo moja, svoje drugarice. Ustani, čedo, da ih dočekamo. Zašto si nas napustila? - bolno je, na vlaškom, kraj ćerkinog odra, jaukala neutešna majka.

Otac Zorislav, pušten iz pritvora u kojem je proveo dva dana, ni glas ne ispušta. Satima je skrhan bolom stajao kraj ćerkinog odra u sobi, a zatim i u dvorištu, odakle je tužna povorka, njih nekoliko stotina, uglavnom mladih, uz pratnju pleh muzike krenula na nekoliko kilometara udaljeno seosko groblje. Omiljenu unuku ispratile su sa kućnog praga na poslednji počinak i bake Nada Aleksandrović i Desanka Đorđević, kao i deda Svetislav Aleksandrović.

- Strašna tragedija. Veća mu kazna od ove ne treba. Bila mu je ljubimica - vele, šapatom, rođaci. - Svi smo u čudu šta se desilo - kažu, i dodaju da boljeg i privrženijeg oca od njega nema, ali da ne znaju zašto je deci dozvoljavao da rukuju pištoljem.

Kristina A. preminula je u nedelju oko podneva u borskoj Opštoj bolnici od prostrelne rane u predelu glave nanete pištoljem "tetejac". Pre toga je, stotinak metara od kućnog praga, prvi metak ispalila u vazduh, a potom upitala oca ima li još metaka. Na njegov odgovor da ima još jedan u cevi, pucala je sebi u slepoočnicu.

Kristinin otac Zoran tereti se da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti. Posle dvodnevnog pritvora pušten je da prisustvuje sahrani svoje ćerke i da se brani sa slobode u redovnom postupku. Svi Kristinini ukućani su prošli poligraf, a čekaju se analize parafinske rukavice.


Izvor: Novosti

Besplatni oglasnik
Display Pagerank