Danas je u maloj sali zgrade opštine Negotin, priređena prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola i nagrađenim učenicima na republičkim takmičenjima. Nagrade su uručili predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović i mr Daniela Pejčić, u Opštinskom veću zadužena za obrazovanje i saradnju sa dijasporom.

- Lokalna samouprava brine o mladima i podstiče ih da što bolje uče i budu bolji i učenici i studenti. U ovoj godini nagradili smo učenike generacije sa po 30.000 dinara, učenike koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima sa 7.000 za prvo mesto, 6.000 za drugo i sa po 5.000 dinara za osvojene treće nagrade. Ove godine nagrađena su i dva učenika za posebne rezultate sa iznosima od po 10.000 dinara. Trudićemo se i dalje da izdvajamo sredstva za dobre i talentovane učenike – istakla je između ostalog mr Daniela Pejčić, čestitajući najboljim učenicima našeg grada.

Predsednik opštine nagrade je uručio Anastasiji Josifović, učenici generacije OŠ “Vuk Karadžić”, Mileni Mijucić iz OŠ “Vera Radosavljević”, Filipu Ivkoviću iz OŠ “Branko Radičević”, Stevanu Laziću iz OŠ “Hajduk Veljko” Štubik, Ivani Čogić, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Jabukovac, Tijani Janković, OŠ “Pavle Ilić Veljko” Prahovo, Milanu Nikoliću, OŠ ”Stevan Mokranjac” Kobišnica, Tamari Badalijević, OŠ “Momčilo Ranković” Rajac, Nataši Čolaković, OŠ „Branislav Nušić“ Urovica i Neveni Sekulić iz OMŠ “Stevan Mokranjac” Negotin. Najbolji srednjoškolci su Anamarija Danilović, učenica generacije Srednje muzičke škole “Stevan Mokranjac”, Filip Borvičanović iz Negotinske gimnazije, Marko Miloradović, učenik Tehničke škole i Mladen Stanojlović iz Poljoprivredne škole.

Za prva mesta na republičkim takmičenjima nagrađeni su Mladen Stanojlović, PŠ „Rajko Bosnić“ Bukovo, Mateja Vojvodanović, OŠ „Stevan Mokranjac“ Kobišnica i Nataša Šucić, MŠ „Stevan Mokranjac“. Za druga mesta novčane nagrade pripale su Neni Đurić, Luki Lukiću i Anamariji Danilović iz MŠ „Stevan Mokranjac“, a za treća mesta Milijanu Mitiću iz OŠ „Branko Radičević, Luni Jovanović i Vladimiru Vladiću, MŠ „Stevan Mokranjac“, Nikola Mitić i Marija Lazić iz Negotinske gimnazije.


Izvor: Negotin.rs