ZC Negotin danas je dobio novi agregat, umesto starog koji je bio pokvaren od petog maja, i operacije opet mogu da se obavljaju u bilo koje doba dana i noći.

Iako su juče pojedini hirurzi odbili da operišu pacijente, jer je zbog vremenskih nepogoda pretio nestanak struje u ZC Negotin, plašeći se da ne ugroze živote svojih pacijenata, danas se rad tih lekara vratio u normalu.

Istovremeno, stavljen je van snage dopis v.d. direktorke te ustanove dr Biljane Paskaljijević koji je, šestog maja, uputila svojim lekarima da ne započinju hirurške intervencije uveče ili po vremenskim nepogodama jer preti nestanak struje, zbog čega može doći do ugrožavanja života pacijenta koji je u tom trenutku u sali.

Kako navodi izvor Alo-a, po ubrzanom postupku nabavljen je novi agregat koji će se automatski uključivati kada bude nestajala struja u ZC Negotin.

- Radnici preduzeća "Turbina" iz Beograda juče popodne, po zaključenju ugovora sa ZC Negotin, dovezli su agregat i počeli demontažu starog. Nakon toga, do duboko u noć montirali su taj novi, tako da se od danas obavlja redovni operativni program - kaže izvor Alo-a iz te zdravstvene ustanove.

Istovremeno, Alo je dobio potvrdu tih informacija i u Ministartvu zdravlja.


Izvor: Alo.rs