NEGOTINSKI Viši sud prvostepeno je osudio Ljubišu K. (72) iz Aleksandrovca na 16 godina zatvora zbog produženog dela obljube nad nemoćnim licem i trgovinom ljudima. On je ovu jedinstvenu kaznu dobio jer je najmanje pet godina svoju mentalno zaostalu pastorku B. V. (15) primoravao na seksualne odnose i podvodio je.

Istovremeno, N.M. (72) iz Zaječara, kojem je maloletnica podvođena, priznao je krivicu i posle dogovora sa Tužilaštvom osuđen ja ne godinu dana zatvora. On je potvrdio da mu je Ljubiša K. za novac podvodio pastorku, koja ga je oralno zadovoljavala.

Devojčica je u februaru prošle godine policiji ispričala kako ju je očuh, otkada je napunila devet godina, primoravao na seksualne odnose. Tada je ispričala i da ju je podvodio za novac svom poznaniku N.M. Kazala je da je to trajalo pet godina, pre nego što je skupila hrabrost da to prijavi.

- Čula sam supruga kako sa N.M. telefonom priča i traži mu 100 evra, navodno da bi platio struju - ispričala je "Novostima" ranije I.B., nevenčana supruga Ljubiše K. - Onda sam ga čula kako kaže: "Dobro, daćeš mi sada 6.000, a od penzije još 5.000 dinara".

Prema rečima ove žene, kada su otišli u Zaječar, Ljubiša je svoju pastorku odveo do auta u kome ih je čekao N.M. i tu je ostavio.

- Pitala sam muža zašto ostavlja dete sa N.M., a on mi je kazao da će tu da joj bude toplo dok mi završimo poslove koje imamo po Zaječaru. Rekla sam mu da to nije u redu da dete ostavlja sa starijim čovekom, ali mi je on kazao da nemam nikakav razlog da sumnjam da će se mojoj ćerki desiti bilo šta loše.

Ova žena kaže i da je jednom zatekla svog muža kako pokušava da na oralni seks ubedi svoju pastorku.

- Moj suprug je ležao u krevetu, a moja ćerka je sedela na fotelji - kaže I. B. - Ja sam spavala u drugom krevetu i nešto me je probudilo u toku noći. U polumraku sam videla šta se dešava, ustala sam i upitala supruga da li je on normalan i da li zna šta čini. Međutim, Ljubiša se pravdao da ništa nije uradio i da sam sve to umislila.

Ljubiša K. je do kraja postupka negirao delo.

OSUĐENI Ljubiša K. je tokom saslušanja tvrdio da on nije očuh, već otac maloletnice, zbog čega je urađena i DNK analiza. Međutim, ti rezultati su pokazali da Ljubiša K. i B.V. nisu ni u kakvom krvnom srodstvu. Takođe, posle detaljne analize, koja je obavljena u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, ustanovljeno je da je očuh maloletnice u potpunosti bio svestan svojih postupaka.


Izvor: Novosti