Boško V. (54), jedan od šefova carinske ispostave u Majdanpeku, uhvaćen je u subotu uveče u trenutku kada je iz kuće Marice i Dragutina Logofetića, na Miloševskom putu u Negotinu, iznosio torbu sa 106.000 evra koje je ukrao iz doma ovih gluvonemih staraca.

Logofetići su u trenutku krađe boravili u obližnjem Miloševu, u staračkom domu, a da sve bude još tužnije, vlasnik kuće u selu Miloševo u kome je smešten starački dom upravo je Boško V., koji taj objekat, za sumu od 1.000 evra mesečno, izdaje ljudima koji drže dom za stara lica.

Boško V. je, kako "Novosti" saznaju, kuću Logofetića, nedaleko od kafane "Dobar dan", obio u večernjim satima, znajući da oni nisu u njoj.

Ovo dvoje ljudi na pragu devete decenije čitav svoj radni vek proveli su u Nemačkoj radeći kao krojači. U naselju Miloševski put podigli su dvospratnu kuću i svaku sobu u njoj luksuzno opremili. Rođeni su gluvonemi, i osim što imaju kontakt s nekoliko komšija, sa ostalim stanarima u Ulici Bore Lazarevića skoro da i ne komuniciraju. Vidno uzrujani i očigledno pod sedativima, o celom ovom slučaju nisu želeli da daju izjavu za novinare.

- Provela sam sa njima celu noć. Veoma su uzrujani, a Marica posebno. Ni sami ne znaju šta ih je snašlo i ne mogu da veruju da se to dogodilo - navodi vlasnica staračkog doma.

Carinik je, kako nezvanično saznaju "Novosti", od Dragutina, koga je pokušao da opljačka, saznao da on u kući čuva 200.000 evra. Nakon što je to čuo, rešio da obije kuću i ukrade novac.

U tome su ga, ipak, osujetile komšije, koje su, videvši svetlost baterijske lampe u kući Logofetića, pozvale policiju, koja ga je uhvatila baš u trenutku kada je obijao kuću.

- Nismo ništa čuli, iako smo maltene prve komšije. Ulica je slepa i "ušuškana". Videli smo samo automobile, policiju. Nismo ni znali da su Logofetići u staračkom domu. Osim što ovde imaju kuću, imaju i stan u gradu, pa smo mislili da su tamo - kažu komšije.

Boško V. je, maskiran fantomkom i sa rukavicama na rukama, kako nezvanično saznaju "Novosti", u kuću ušao uz pomoć alata za obijanje, izvršio premetačinu i pronašao 106.000 evra, koje je stavio u svoju torbu. U toj torbi je policija, koja je u Ulicu Bore Lazarevića stigla odmah po dojavi, u rekordnom roku, i pronašla plen, kao i alat za obijanje.

Bošku V. je posle saslušanja određen je pritvor do 30 dana.


Novosti.rs