foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Nakon što je utvrđeno da je ministar rada Zoran Đorđević na miting SNS-a u Negotinu išao automobilom koji, prema saznanjima lista Danas, pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, a ne Ministarstvu; Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak oko nabavke automobila preko ustanova socijalne zaštite i gerontoloških ustanova, koje kasnije, bez nadoknade, koristi Ministarstvo rada.

Ministar je tada, vraćajući se sa mitinga, doživeo saobraćajnu nezgodu.

Folksvagen namenjen za prevoz dece kupljen je u decembru pretprošle godine, ali nikada nije stigao u Zavod, jer je mesec dana posle toga ustupljen Ministarstvu na korišćenje, izvestio je list Danas.

Agencija za borbu protiv korupcije, na osnovu indicija da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obnavlja svoj vozni park na taj način što ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima prebacuje sredstva za nabavku automobila, koji potom, po izvršenoj kupovini automobila, iste ustupaju Ministarstvu na korišćenje bez nadoknade, formirala predmet po kojem je postupanje u toku, navodi se u odgovoru Agencije za N1.

Kako su ranije rekli iz Transparenstnosti Srbija, posla bi, povodom ovog pitanja, mogla da ima i Državna revozorska institucija - da utvrdi ko je, u koje svrhe i od kojih budžetskih razdela kupio vozila, ko im je vlasnik, a ko korisnik, a slučaj, dodaju, osim političkih otvara i moralna pitanja.

Inače, ovo nije jedini slučaj. Novinar "Južnih vesti" Stefan Marković, u martu ove godine, objavio je tekst u kome je otkrio kako je Ministarstvo za rad uprkos merama štednje, nabavilo novo vozilo uplatom novca niškom Gerontološkom centru koje je, osim kupovine, za njih o svom trošku čak i zatamnilo stakla.

"Ustanova kupuje kola koja nisu svrsishodna za tu ustanovu, jer prosto ne treba Gerontološkom centru 'Škoda supreb' od 35.000 evra sa zatamnjenim staklima, a onda sam taj proces da oni vraćaju ta kola nazad u Ministarstvo. Pritom postoji uredba iz 2008. ili 2009. godine kojom je definisano da Vlada Srbije i Ministarstva ne smeju da kupuju nove službene automobile", rekao je za N1 ranije Marković.

Nakon informacije da je ministar rada Zoran Đorđević imao saobraćajnu nezgodu dok je sa predizbornog mitinga u Negotinu putovao na predizbornu konvenciju u Kostolcu, organizacija Transparentnost Srbija ukazala je na potrebu uređenja oblasti korišćenja službenih automobila.

Agencija za borbu protiv korupcije odgovorila je N1, u vezi sa tim pitanjem, da na osnovu Uredbe o korišćenju službenih vozila pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju sa stalnim vozačem imaju predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik Vlade, potpredsednici Vlade, ministri, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

"S obzirom na to da ministri, na osnovu ove uredbe imaju pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju sa stalnim vozačem, Agencija za borbu protiv korupcije je još 2016. godine dala mišljenje u kome je ocenila da ministri, odnosno navedeni funkcioneri iz uredbe korišćenjem službenog vozila i vozača u toku predizborne kampanje ne postupaju suprotno odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije", saopštili su iz Agencije.

S druge strane, kako navode, funkcioneri koji nisu obuhvaćeni navedenom uredbom, ne mogu da koriste javne resurse, a skupove na kojima učestvuju i susrete koje imaju u svojstvu funkcionera - za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata.

Danas je objavio da su, pored Đorđevića, u kombiju bili i njegova savetnica Sanja Nikolić, pomoćnica Biljana Barošević, državni sekretari Ministarstva Srbislav Cvejić i Nenad Nerić i dvojica pripadnika jedinica Kobri, od kojih je jedan vozio.


Izvor: N1

Free Classifieds

Display Pagerank