Privremeni organ Opštine Negotin na sedmoj sednici održanoj danas, nakon razmatranja, usvojio je Odluku o budžetu za 2018. godinu. Budžet je predviđen u iznosu od 1.378.058.000 dinara iz izvora 01, a iz ostalih izvora 424.787.000 dinara, što znači da je ukupan budžet predviđen u iznosu od 1.802.845.000 dinara. Reč je o programskom budžetu koji predviđa ulaganja u osnovna sredstva i investicije 286.143.000 dinara iz tekućih prihoda i 253.517.000 iz drugih izvora.

Novina je da je obaveza budžeta da se usluge boravka dece u predškolskim ustanovama uplaćuju u budžet Opštine i da od sledeće godine PU „Pčelica“ nema sopstvene prihode.

Na sedmoj sednici usvojena je i Odluka o načinu utvrđivanja naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2018.godinu na teritoriji opštine Negotin. Ovom odlukom naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine za sledeću godinu se zadržava u istom iznosu kao 2017. godine.

Na današnjoj sednici nakon razmatranja usvojena je Odluka o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Negotin, Odluka o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog profesionalnog upravnika. Utvrđen je i predlog Odluke o davanju naziva novim ulicama koji će biti upućen na odobrenje Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Članovi privremenog organa su usvojili rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova školskih odbora Tehničke škole i OŠ „Stevan Mokranjac i doneli odluku o davanju novogodišnjih poklona deci zaposlenih u organima Opštine Negotin.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB