Besplatni oglasnik

Jovana, koja je u Beču završila deveti razred i upisala srednju školu, i prošlog leta je pobegla od kuće, ali su je pronašli za par sati. Sada je, međutim, nema već treći dan. Jovani Predić (17) iz Čubre od srede 23. avgusta gubi se svaki trag. Ova devojčica je, smatraju roditelji Slaviša i Jasmina, najverovatnije od kuće otišla nakon što su u šest ujutru otišli na njivu. Primetili su da je nema tek kada su se, iza podneva, vratili kući.

- I tad smo mislili da je otišla kod drugarica, ali kako nije došla do pola pet pozvali smo je sa fiksnog na mobilni, pošto u selu nemamo signal. Telefon je zvonio do kraja. Kad sam je drugi put pozvao zazvonio je dvaput i isključio se. Ne znam da li je ostala bez baterije ili je prekinula poziv – kaže njen otac Slaviša.

- Nama je rekla da je raskinula sa momkom, ali smo od njene drugarice čuli kako mu je slala neku poruku na Fejsbuku da je život g...o i da joj je on navodno odgovorio da uvek može da dođe i uda se za njega. Ne znam šta da kažem. Sve za nju činimo. Ruku nismo nikad podigli. Ako je rešila da se uda, pa je l' to problem? - očajna je Jasmina Predić.

Dok čekaju da im i policija saopšti svoja saznanja Predići proveravaju svaki trag na koji ih neko navede pa su tako već obiši Tamnič, Braćevac i Šipikovo.

- Ja sam iz Braćevca. Od njene drugarice i rođake smo čuli kako se Jovana navodno dopisivala sa nekim drugom iz Beča, nekim Danijelom, koji ju je pitao šta radi, a ona mu je odgovorila kako je u vozu i kako baš sada treba da siđe na stanicu u Tamnič. Išli smo tamo. Videli su je na stanici i neki od naših poznanika, alarmirali smo meštane i ništa - kaže Jasmina.

Njen suprug navodi da su posetili i lokalnu kancelariju Jovaninog mobilnog operatera tražeći da saznaju sa kim je devojčica razgovarala na dan nestanka.

- Nažalost, rekli su nam da taj listing može da stigne tek za mesec dana, jer postoje procedure, ali da bi mogao da stigne brže u slučaju da to zatraži policija. Apelujem na sve nadležne da pomognu da je nađemo. Ne znamo šta da radimo, gde više da je tražimo. Upisali smo je u Beč u školu da bi bolje živela od nas, jedinica nam je, samo za nju živimo - kaže Slaviša Predić.

 Predići su alarmirali policiju i za devojčicom se intenzivno traga. Mole sve koji su Jovanu možda sreli da ih pozovu na 019/543 802, na 062/891 31 20 ili da obaveste najbližu stanicu policije.


Izvor: Novosti