Danas su buknula dva velika požara na ulazu u Vidrovac i na površini 20 hektara na putu za Dupljane. Ekipe VSJ Negotin i HE „ĐERDAP 2“ i meštani uspeli su da lokalizuju požare, a materijalna šteta će biti tek utvrđena. Povređenih nije bilo, iako je vatrena stihija stigla do samih dvorišta. Na požaru koji je zahvatio polja površine oko 20 hektara, u ataru sela Dupljane, angažovana su dva vozila i četiri vatrogasaca. U toku je gašenje požara u ataru sela Urovica koji je planuo još u sredu 2.avgusta u popodnevnim satima. Očekuje se pomoć Vatrogasno-spasilačke jedinice Kladovo.

Požar koji je buknuo u četvrtak 3. avgusta u 21,15 časova u selu Brestovcu ugašen je jedan sat posle ponoći intervencijom ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Negotina i Zaječara. Gorela je suva trava na oko 50 hektara. Povređenih nije bilo, a izgoreo je napušten objekat starije gradnje.

Ekipa VSJ Negotin intervenisala je sinoć i za dva sata ugasila požar koji je zahvatio livadu od 4 hektara na periferiji Negotina. Pripadnici VSJ Negotin sinoć su intervenisali u ataru sela Urovica na gašenju požara koji je zahvatio makiju na površini od oko 15 hektara. Požar je lokalizovan u 21,20 časova, a u gašenju su pored pripadnika vatrogasne službe učestvovali i meštani Urovice i radnici JP „Srbija šume“. Sinoć je intervenisano na gašenju požara na otvorenom u ataru sela Vidrovac.

Zbog ekstremnih temperatura i uslova mole se građani da se pridržavaju preporuka nadležnih službi, da službi VSJ Negotin na broj 193 jave ukoliko primete požar i da trenutnu situaciju shvate krajnje ozbiljno.


Izvor: Negotin.rs