foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Danas su buknula dva velika požara na ulazu u Vidrovac i na površini 20 hektara na putu za Dupljane. Ekipe VSJ Negotin i HE „ĐERDAP 2“ i meštani uspeli su da lokalizuju požare, a materijalna šteta će biti tek utvrđena. Povređenih nije bilo, iako je vatrena stihija stigla do samih dvorišta. Na požaru koji je zahvatio polja površine oko 20 hektara, u ataru sela Dupljane, angažovana su dva vozila i četiri vatrogasaca. U toku je gašenje požara u ataru sela Urovica koji je planuo još u sredu 2.avgusta u popodnevnim satima. Očekuje se pomoć Vatrogasno-spasilačke jedinice Kladovo.

Požar koji je buknuo u četvrtak 3. avgusta u 21,15 časova u selu Brestovcu ugašen je jedan sat posle ponoći intervencijom ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Negotina i Zaječara. Gorela je suva trava na oko 50 hektara. Povređenih nije bilo, a izgoreo je napušten objekat starije gradnje.

Ekipa VSJ Negotin intervenisala je sinoć i za dva sata ugasila požar koji je zahvatio livadu od 4 hektara na periferiji Negotina. Pripadnici VSJ Negotin sinoć su intervenisali u ataru sela Urovica na gašenju požara koji je zahvatio makiju na površini od oko 15 hektara. Požar je lokalizovan u 21,20 časova, a u gašenju su pored pripadnika vatrogasne službe učestvovali i meštani Urovice i radnici JP „Srbija šume“. Sinoć je intervenisano na gašenju požara na otvorenom u ataru sela Vidrovac.

Zbog ekstremnih temperatura i uslova mole se građani da se pridržavaju preporuka nadležnih službi, da službi VSJ Negotin na broj 193 jave ukoliko primete požar i da trenutnu situaciju shvate krajnje ozbiljno.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB

Display Pagerank