foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U rejonu sela Urovica, između Kladova i Negotina, izbio je požar koji je zahvatio oko 150 hektara rastinja. Angažovan je i helikopter HT-40 Vojske Srbije iz sastava 98. vazduhoplovne brigade.

Helikopter je sinoć na područja zahvaćena požarom, koristeći protivpožarno vedro, izbacio osam vodenih bombi sa više od 16.000 litara vode.

U akciji gašenja učestvuju i vatrogasne ekipe iz Kladova, Negotina i okolnih gradova. Goran Nikolić, iz Sektora za vanredne situacije, napominje da će, ako bude potrebno, na gašenju tog požara biti angažovan i ruski helikopter koji je sinoć sleteo na niški aerodrom.

Nikolić ukazuje da će pripadnici Sektora biti pripravni zbog proglašavanja crvenog meteoalarma.

Prema njegovim rečima, ako dođe do velikog požara biće elemenata za proglašenje vanredne situacije.

Nikolić objašnjava da iskustvo pokazuje da je istočna Srbija najopasnija kada je reč o požarima jer, kaže, tamo ima malo stanovnika pa se požar primeti kasno.


Izvor: RTS

Besplatni oglasnik
Parfemi SRB - Amazon Cosmetics
Display Pagerank