Besplatni oglasnik

Ovogodišnja manifestacija „Dani Jabukovca“, otvorena je sinoć nastupima folkolornih ansambala i pevača. Na Trgu slobode okupilo se nekoliko stotina Jabukovčana i njihovih gostiju. Njih je pozdravio dr Radivoje Petrikić, ugledni bečki advokat otvarajući manifestaciju koja će ovog leta trajati tri dana.

Prvo veče je posvećeno obeležavanju dvadesetog rođendana jednog od najuspešnijih kulturno umetničkih društava istočne Srbije „Floričika“. Brojna su gostovanja i uspešni nastupi ovog društva u Srbiji i inostranstvu, koje danas okuplja više od 90 članova i ima tri folklorne sekcije.

U goste su im došli i nastupili folklorni ansambli „Čobanica“ iz Donjeg Milanovca, „Amater“ iz Topolnice, mladići i devojke iz Klokočevca i negotinska Etno grupa „Gergina“. Kao pravi domaćini Jabukovčani su darivali svoje goste i tako se zahvalili za njihove uspešne nastupe.

Manifestacija se nastavlja večeras, kada će u Jabukovcu gostovati Ekstra Nena uz pratnju orkestra „Kešolovci“. Prvi put će sutra biti priređeno i rok veče uz nastup orkestra „Ruža vetrova“ iz Kragujevca, pa se očekuje dolazak velikog broja mladih, ne samo iz Jabukovca, već i Negotina i susednih mesta, koji će prisustvovati ovom rok spektaklu.

„Dane Jabukovca“ zajedno organizuju Mesna zajednica ovog sela, udruženje „Društvo prijatelja Jabukovca“, AKUD "Floričika" i Moto klub Jabukovac.


Izvor: Negotin.rs