foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U cilju rešavanja problema ulaska i parkiranja vozila u pešačkoj zoni, kao i na trotoarima pored osnovne škole “Vuk Karadžić”, danas je počelo postavljanje metalnih stubova i ograđivanje trotoara. Radove je obišao i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

- Naša šetalačka zona se mnogo zloupotrebljava od strane nesavesnih vozača koji ne poštuju važeće propise i zato smo bili prinuđeni da uradimo maksimalno ograđivanje pešačke zone. Vozila više neće moći da ulaze u pešačku zonu. Postaviće se vertikalna signalizacija na sve ulaze u pešačku zonu i biće zabranjena vožnja motora i bicikala, jer želimo da ovaj deo grada dobije namenu koju ima. Ispred OŠ “Vuk Karadžić” takođe se postavljaju stubići, s obzirom da je projektom zabranjeno parkiranje, što se nije poštovalo, pa smo morali da sprovedemo ono što je bilo projektom i predviđeno – rekao je predsednik Vladimir Veličković prilikom obilaska radova.

Predsednik je najavio da će uskoro biti donete i odgovarajuće odluke kojima će se regulisati kretanje dostavnih vozila kroz pešačku zonu, a biće pojačana i kontrola i kaznena politika prema onima koji i dalje nastave da se ponašaju kao do sada.

- Protok dostavnih vozila biće regulisan na samom ulazu u pešačku zonu, gde će biti postavljeni obarajući stubići, doneće se i odluka u kom vremenskom periodu će moći dostavna vozila da uđu u pešačku zonu i odluka će biti kao i u ostalim gradovima, nećemo je mnogo menjati. Smatramo da je ovo najbezbedniji način da pešačka zona postane to što treba da bude. Osim postavljanja ograničenja i stubića, moraćemo da pojačamo i kontrolu i kažnjavanje, iako je nepopularna mera, ali želimo da zaštitimo ljude koji žele da se bezbedno osećaju unutar pešačke zone, pogotovu u ovom periodu kada imamo pun grad, puno šetalište – istakao je Veličković.

Radove kod osnovne škole “Vuk Karadžić” izvodi "Magistrala signal" iz Niša, u okviru Javne nabavke za izvođenje radova na vertikalnog signalizaciji čija je ukupna vrednost 3.183.000, dok su na postavljanju stubića u pešačkoj zoni angažovani radnici JKP “Badnjevo”. Od ulaska u pešačku zonu do fontane, kao i na prostoru između Hale sportova i bivše zgrade Komiteta biće postavljeno 65 stubića, a ukupna vrednost radova je 808.000 dinara.


Izvor: Negotin.rs

Display Pagerank