foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U okviru obeležavanja 10. jula dana rođenja velikog naučnika Nikole Tesle, danas je u organizaciji HE Đerdap 2 i uz podršku lokalne samouprave, za učenike generacija, đaka koji su na republičkim takmičenjima postigli izuzetne rezultate osvojivši jedno od prva tri mesta i profesore-mentore organizovan obilazak spomen sobe Đorđa Stanojevića i HE Đerdap 2.

U spomen sobi Najbolje učenike su o patentima Nikole Tesle, vezi između Tesle i Stanojevića i gradnji elektrana u Srbiji po Teslinom sistemu polifaznih struja u spomen sobi Đorđa Stanojevića upoznali inženjeri sa negotinske elektrane.

Učenici, učitelji, profesori u pratnji Dragana Berdića, člana Veća za obrazovanje, obišli su i HE Đerdap 2. U sali Upravne zgrade prikazan im je film gradnje HE „Pod gradom“, prve elektrane u Srbiji. Tokom posete postrojenju elektrane obišli su visokofrekventni transformator, osnovnu elektranu i brodsku prevodnicu.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB

Display Pagerank