Free Classifieds Biz


Prvi „Negotin 3x3 open”održan je u subotu 01.07. na gradskom trgu u Negotinu u okviru "Negotinskog leta". Turnir je okupio oko 170 košarkaša i košarkašica koji su se takmičili od mini basketa do seniorskih kategorija, kao i mnogobrojnu publiku.

 

Događaju su prisustvovali Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Boban Stingić, zamenik predsednika. Na kraju skupa predsednik Veličković obratio se okupljenim građanima, čestitao nagrađenim ekipama i poručio da je održavanje ovakvog sportskog događaja veoma značajan za promociju sporta i zdravog načina života.

Domaća ekipa seniorki „Eliksir hajdučice“ koju čine Evgenija Jović, Jovana Tranić, Milica Micić i Kristina Đurđić osvojila je prvo mesto, a kao nagradu dobile su krstarenje, poklon turističke agencije "Neptun", sportsku opremu kao i poklone Košarkaškog saveza Srbije. Drugo mesto pripalo je ekipi „Marina Maljković“, takođe iz Negotina, a treće mesto su zauzele „Prelepotice” iz Beograda.

U kategoriji seniora najbolja je bila ekipa „Eldorado" iz Beograda/Obrenovca i njima su pripali vaučeri od 50 odnosno 20 hiljada dinara koje su obezbedili sponzori i sportska oprema Košarkaškog Saveza Srbije. Drugoplasirana je ekipa „501“ iz Negotina i njima je pripala nagrada u visini od 15 hiljada dinara, dok je trećeplasirana ekipa „3x3“ iz Kragujevca nagrađena sa 10 hiljada dinara.

U kategoriji juniora prvo mesto je osvojila ekipa „ Farbari“. Drugo mesto pripalo je ekipi „Plejmejkeri", dok se za treće mesto izborila ekipa „Skundra i drugari“.
Kod kadeta najbolja je bila ekipa „Cross over“. Četvoročlana ekipa „Cigle“ osvojila je drugo mesto, dok je trećeplasirana ekipa „Nody“.

U muškoj konkurenciji dečaka do 10 godina prvo mesto osvojila je ekipa „Manekeni“, drugo mesto pripalo je ekipi “Partizanova četvorka“, a treći su bili „Nebeski igrači“.

„Srpske veštice” osvojile su prvo mesto u kategoriji kadetkinja, druge su bile „Sumo rvačice“, a treće ekipa "Golden State“.

U mini basket kategoriji najbolje su bile devojčice iz ekipe „Carice“, druge su „Barbike“, a treće „Negotinke“.

Organizatori turnira su bili Košarkaški klub „Hajduk Veljko“, Košarkaški savez Srbije i Opština Negotin. Generalni sponzori turnira bili su kompanije "Tekijanka" i "Nikolić prevoz", a prijatelji turnira "Meridijan" kladionice, "Cvetkov gradnja", "Korzo", "Pan trans", "Šeik petrol", "Spajić", "Dragostan", "Farba Duga", Salon keramike "Vladejić", Picerija "Julija 019", Restoran "Forma", Internacionalni restoran "S.O.S", Štamparija "Grafo pečat", "Contra" caffe, "Life" caffe, "Bucino dućanče", "Sweet Anastasia", Agencija "Neptun" i Gril "Baš tu".


Izvor: Negotin.rs