Besplatni oglasnik

Na juče završenom tradicionalnom međunarodnom takmičenju gitarista pod imenom "Naissus Guitar Festival" koji se održao u Nišu, braća Mateja i Strahinja Vojvodanović iz Negotina, osvojili su zasebno, 1. mesto u 1. kategoriji i 3. mesto u 2. kategoriji. Mateja je, sa 95 poena, osvojio 1. mesto u 1. kategoriji; dok je Strahinja , sa osvojenih 74 poena, osvojio 3. mesto u 2. kategoriji.

Svoje umeće i znanje na gitari pokazala su deca iz Srbije, Makedonije i Bugarske, a žiri su činili: Vera Ogrizović, Beograd, Srbija; Zoran Krajišnik, Novi Sad, Srbija; Ivan Andonov, Ćustendil, Bugarska; Vasko Piličev, Strumica, Makedonija; Milkica Ponjavić, Beograd, Srbija; Rossen Balkanski, Sofia, Bugarska; Vesna Petković, Niš, Srbija i Bratislav Zlatković, Niš, Srbija.

Braća Vojvodanović su učenici Umetničke škole "Stevan mokranjac". Mateja je 2. razred u klasi Ane Mandrino Danesković, a Strahinja 4. razred u klasi Dragana Daneskovića.

Njih dvojica su, takođe, učestvovala na međunarodnom "Guitar Art Festivalu", koji je održan 23. aprila u Donjem Milanovcu; gde je Mateja osvojio pehar i 1. mesto u 1. kategoriji sa osvojenih 100 poena; a Strahinja 1. mesto u 3. kategoriji sa osvojenih 98 poena.

Sledeće takmičenje na koje će učestvovati je "Guitar Art Drobeta Turnu Severin" koje će se održati u istoimenom gradu u Rumuniji 27. maja.


Autor: Zera Princ

Suplementi SRB