Nastupom kulturno umetničkih društava iz Rečke i Jasenice, završen je takmičarski deo 44. manifestacije izvornog narodnog stvaralaštva Susreti sela u opštini Negotin.

Poslednjeg vikenda ove tradicionalne manifestacije svoje programe prikazalo je šest kulturno umetničkih društava.

 

U petak, u Štubiku, predstavili su se članovi Kulturno-umetničkog društva “Prerast” i društva iz Karbulova. Gosti iz Karbulova predstavili su se ove godine običajima vezanim za “Prosidbu”, dok je društvo iz Štubika, za svoj običaj izabralo „Sedeljku”.

Dan kasnije svoje programe su u Čubri predstavili KUD “Mladost” i KUD “ Voja Čurić” iz Kobišnice. Domaći ansambl prikazao je narodni običaj “Komišanje”, a gosti iz Kobišnice običaj "Koledari".

Takmičarski deo ovogodišnje manifestacije zatvorili su u nedelju kulturno-umetnička društva iz Rečke i Jasenice. Ovaj susret održan je u negotinskom Domu kulture zbog zauzetosti sale u Rečkoj.

Zvanični domaćini ovog susreta. članovi KUD “Hajduk Veljko” iz Rečke, predstavili su se programom pod nazivom “Moba”, dok su njihovi gosti iz Jasenice prikazali kako izgleda kosidba i sedeljka u ovom selu.

Završna smotra biće održana 10. maja na Gradskom trgu u Negotinu, u okviru Majskih svečanosti povodom Dana opštine Negotin. Tada će se u revijalnom programu predstaviti najbolje tačke i biti proglašen pobednik 44. po redu manifestacije „Susreti sela“.


Izvor: Negotin.rs