foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Nastupom kulturno umetničkih društava iz Rečke i Jasenice, završen je takmičarski deo 44. manifestacije izvornog narodnog stvaralaštva Susreti sela u opštini Negotin.

Poslednjeg vikenda ove tradicionalne manifestacije svoje programe prikazalo je šest kulturno umetničkih društava.

 

U petak, u Štubiku, predstavili su se članovi Kulturno-umetničkog društva “Prerast” i društva iz Karbulova. Gosti iz Karbulova predstavili su se ove godine običajima vezanim za “Prosidbu”, dok je društvo iz Štubika, za svoj običaj izabralo „Sedeljku”.

Dan kasnije svoje programe su u Čubri predstavili KUD “Mladost” i KUD “ Voja Čurić” iz Kobišnice. Domaći ansambl prikazao je narodni običaj “Komišanje”, a gosti iz Kobišnice običaj "Koledari".

Takmičarski deo ovogodišnje manifestacije zatvorili su u nedelju kulturno-umetnička društva iz Rečke i Jasenice. Ovaj susret održan je u negotinskom Domu kulture zbog zauzetosti sale u Rečkoj.

Zvanični domaćini ovog susreta. članovi KUD “Hajduk Veljko” iz Rečke, predstavili su se programom pod nazivom “Moba”, dok su njihovi gosti iz Jasenice prikazali kako izgleda kosidba i sedeljka u ovom selu.

Završna smotra biće održana 10. maja na Gradskom trgu u Negotinu, u okviru Majskih svečanosti povodom Dana opštine Negotin. Tada će se u revijalnom programu predstaviti najbolje tačke i biti proglašen pobednik 44. po redu manifestacije „Susreti sela“.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB

Display Pagerank