foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Muzeju Krajine odobrena su četiri projekta na javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji u 2017. godini, kao i projekat za održavanje objekata kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Iz oblasti istraživanja, zaštite i korišćenja nepokretnog kulturnog nasleđa, komisija je od 148 konkursnih prijava, odobrila 45 projekata među kojima su i dva projekta Muzeja Krajine: „Projekat uređenja četiri arheološka nalazišta u okviru rimskog Limesa na Dunavu“, za koji je odobreno 1.200.000,00 dinara i pojekat „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje konzervatorsko-restauratorskih radova na objektima rezidencijalno -memorijalnog kompleksa Vrelo – Šarkamen, kao dela šireg projekta „Vrelo – Šarkamen, arheološka istraživanja, prezentacija i promocija““, za koji je odobreno 700.000,00 dinara.

U oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja stare i retke bibliotečke građe, po raspisanom javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja od pristiglih 29 prijava, odobreno je 13 projekata. Muzeju Krajine je iz ove oblasti odobren projekat „Konzervatorsko-restauratorske intervencije na fondovima stare i retke knjige Muzeja Krajine i Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u Negotinu“ u iznosu od 635.210,00 dinara.

Iz oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja arheološkog nasleđa od pristiglih 87 prijava, odobreno je 37 projekata među kojima je i projekat gde Muzej Krajine učestvuje kao sufinansijer. Projekat „Vrelo-Šarkamen, arheološka istraživanja“, za koji je odobreno 700.000,00 dinara, zajednički je projekat Muzej Krajine i Arheološkog instituta u Beogradu.

Muzeju Krajine odobren je i projekat „Održavanje objekata Muzeja Krajine“, kojim je početkom godine konkurisao kod Nacionalne službe za zapošljavanje za Program javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom. Projekat u trajanju od četiri meseca Muzej će sprovesti od maja do kraja avgusta, a biće upošljeno ukupno četiri radnika.


Izvor: Negotin.rs

Besplatni oglasnik
Parfemi SRB - Amazon Cosmetics
Display Pagerank