foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Pretposlednjeg vikenda takmičarskog dela manifestacije održani su susreti u Tamniču, Sikolu i Bukovču. Domaći folklorni ansambli dočekali goste iz Rečke, Vidrovca i Šarkamena.

Članovi kulturno umetničkog društva „Živojin Todorović“ ugostili su proteklog vikenda članove folklornog ansabla „Hajduk Veljko“ iz Rečke. Domaćin ovog susreta prikazao je kroz pesme, igre i priču, kako u Tamniču izgleda tradicionalno okupljanje oko bunara. U svom prvom predstavljanju na ovogodišnjoj manifestaciji, gosti iz Rečke prikazali su narodni običaj “Moba”.

Drugi put u okviru manifestacije Susreti sela, sastali su se folklorni ansambli iz Sikola i Vidrovca. Ova dva društva nastupila su na otvaranju ovogodišnje smotre, u Vidrovcu, dok je u subotu domaćin bilo Kulturno umetničko društvo „Čučuk Stana“ iz Sikola.

Domaće kulturno umetničko društvo, kroz svoj program, uz pesme i igre prikazalo je dogodovštine koje se vezuju za narodni običaj „Sedeljka“, dok su se članovi KUD „Vidra“ iz Vidrovca, predstavili običajima vezanim za krštenje deteta.

U nedelju su svoje programe, prikazala društva iz bukovča i Šarkamena. Kulturno umetničko društvo “Dimitrije Belivakić” iz Bukovča za svoj nastup ove godine izabralo je običaj “Pomana štetočinama”. Folklorni ansambl iz Šarkamena prikazao kako se u njihovom selu obeležavaju „Bele poklade“, poslednji dan pred veliki Uskršnji post.

Poslednjeg takmičarskog vikenda takođe su planirana tri susreta. Najpre će u petak 28. aprila Štubik dočekati ansambl iz Karbulova. Dan kasnije Čubra će ugostiti Kobišnicu, a ovogodišnju manifestaciju, 30. aprila, zatvoriće ansambli iz Rečke i Jasenice.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB

Parfemi SRB - Amazon Cosmetics
Display Pagerank