foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Donacijom od 5.000 evra kupljeno je po pet robota mBot svim školama na području Šapca, Prahova i Negotina. Reč je o školama koje su se prijavile za učešće u akciji Fonda B92 Bitka za znanje.

U ovoj inicijativi uvođenja programiranja i robotike u osnovno obrazovanje, Fond B92 je početkom januara pozvao sve škole da se prijave kako bi dobili ova učila kojom đaci lako mogu naučiti programinje, robotiku, mehaniku a sve kroz igru.

- Elixir grupa snažno je posvećena zajednicama u kojima je aktivna sa svojim kompanijima, od Prahova do Šapca. Pored humanitarne pomoći najsiromašnijima, pomoći u neophodnoj opremi zdravstvenim ustanovama, kulturnim i sportskim društvima, posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju. Pored direktne podrške osnovnoj školi u Prahovu, odlučili smo da se uključimo u akciju Fonda B92 i učestujemo u kupovini robota i obuci nastavnika ovih škola kako bi mogli da se tako osposobljeni uključe u programe edukacije đaka koji će se onda takmičiti u kodiranju. Izuzetno nam je zadovoljstvo da učestvujemo u modernizaciji našeg obrazovanja, kako bi stvarali kadrove koji su neophodni ovoj zemlji, ali za kojima će biti sve veća potreba u budućnosti. Posebno nam je drago što je ova akcija koncipirana tako da robotiku i programiranje čini dostupnim svoj deci bez obzira na fanansijsko stanje - izjavila je Zorica Popović, direktorka Elixir Grupe.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je da je način na koji Eliksir grupa radi za primer u biznis zajednici i da posvećenost dobrobiti lokalne zajednice, kroz uspešan razvoj i nova radna mesta, predstavlja ključ dugoročnog uspeha.

U okviru akcije Bitka za znanje, donacijom Elixir grupe nabavljena su moderna nastavna sredstva za osam osnovnih škola - “Janko Veselinović” i “Nikolaj Velimirović” iz Šapca, zatim “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova, i škole “Branko Radičević”, “Hajduk Veljko”, “Vuk Karadžić”, “Pavle Ilić Veljko” i “Vera Radosavljević” iz Negotina i okoline.


Izvor: B92.net

Besplatni oglasnik
Display Pagerank