Donacijom od 5.000 evra kupljeno je po pet robota mBot svim školama na području Šapca, Prahova i Negotina. Reč je o školama koje su se prijavile za učešće u akciji Fonda B92 Bitka za znanje.

U ovoj inicijativi uvođenja programiranja i robotike u osnovno obrazovanje, Fond B92 je početkom januara pozvao sve škole da se prijave kako bi dobili ova učila kojom đaci lako mogu naučiti programinje, robotiku, mehaniku a sve kroz igru.

- Elixir grupa snažno je posvećena zajednicama u kojima je aktivna sa svojim kompanijima, od Prahova do Šapca. Pored humanitarne pomoći najsiromašnijima, pomoći u neophodnoj opremi zdravstvenim ustanovama, kulturnim i sportskim društvima, posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju. Pored direktne podrške osnovnoj školi u Prahovu, odlučili smo da se uključimo u akciju Fonda B92 i učestujemo u kupovini robota i obuci nastavnika ovih škola kako bi mogli da se tako osposobljeni uključe u programe edukacije đaka koji će se onda takmičiti u kodiranju. Izuzetno nam je zadovoljstvo da učestvujemo u modernizaciji našeg obrazovanja, kako bi stvarali kadrove koji su neophodni ovoj zemlji, ali za kojima će biti sve veća potreba u budućnosti. Posebno nam je drago što je ova akcija koncipirana tako da robotiku i programiranje čini dostupnim svoj deci bez obzira na fanansijsko stanje - izjavila je Zorica Popović, direktorka Elixir Grupe.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je da je način na koji Eliksir grupa radi za primer u biznis zajednici i da posvećenost dobrobiti lokalne zajednice, kroz uspešan razvoj i nova radna mesta, predstavlja ključ dugoročnog uspeha.

U okviru akcije Bitka za znanje, donacijom Elixir grupe nabavljena su moderna nastavna sredstva za osam osnovnih škola - “Janko Veselinović” i “Nikolaj Velimirović” iz Šapca, zatim “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova, i škole “Branko Radičević”, “Hajduk Veljko”, “Vuk Karadžić”, “Pavle Ilić Veljko” i “Vera Radosavljević” iz Negotina i okoline.


Izvor: B92.net