foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Uvođenje digitalnih tehnologija u obrazovanje jedan je od prioriteta srpskog Ministarstva prosvete, a dobru praksu su još ranije prepoznali programeri iz Negotina, studenti Građevinskog fakulteta u Beogradu, Mladen Marković i Aleksa Kuzmanović koji su osnovali platformu za onlajn učenje.

Sajt pod imenom lammasi.com proradio je početkom decembra prošle godine, a želja osnivača je da spoje učenike u potrazi za privatnim časovima i profesore iz predmeta poput matematike, računara i programiranja, muzike i instrumenata, fizike, hemije i stranih jezika.

- Kad smo u prvim godinama studiranja išli na privatne časove oni su bili skupi, pa smo se zapitali da li bismo to mogli drugačije - objasnio je osnivač sajta Mladen Marković. Kako je rekao, osim visoke cene, odlazak na privatne časove je oduzimao i mnogo vremena, koje je studentima uvek dragoceno. Ovako, kaže on, na mnogo inovativniji i brži način, mogu da uče jednako kvalitetno.

Na njihovoj platformi za učenje, objašnjava Marković, mogu da predaju i profesori i studenti. Predavači, objasnio je, nisu samo sa Građevinskog fakulteta, već sa čitavog Beogradskog univerziteta. Lammasi učenicima i profesorima nudi mogućnost zakazivanja i održavanja privatnih časova iz udobnosti sopstvenog doma, prenoseći iskustvo personalnog podučavanja i virtuelni prostor, uz naknadu od 15 posto po izvršenom tj. isplaćenom času.

- Imate kurseve različitih softverskih paketa, paketa za matematiku i za Građevinski fakultet, ali i za srednje i za osnovne škole. Mogu da se uče i jezici i hemija - kaže on.

Za one koji više vole rad u timu, postoji i opcija “tandem čas”. Kada se ta opcija upotrebi, više njih se uključi na čas sa predavačem, a kad postoje nejasnoće, uz opciju “dva prsta”, uključe se u poziv na 30 sekundi i mogu da postave pitanje, objašnjava osnivač sajta.Ono za šta su se “digitalno osvešćeni studenti” posebno pobrinuli jeste opcija roditeljske kontrole za osnovce koji uče preko njihove platforme.

- To smo uveli zato što ljudi obično imaju strah od digitalnog sveta i kada u taj svet puštaju svoju decu uvek misle da tu vrebaju neki manijaci - ističe Marković.

Opcija roditeljske kontrole funkcioniše tako što mejl automatski stiže roditeljima čim dete kontaktira bilo kog profesora na sajtu. U mejlu su navedeni podaci o profesoru - ime i prezime, broj telefona, imejl adresa, a kada je dete na času, roditeljima stiže poruka na telefon da im je dete trenutno na času i uz to se navodi o kom je predmetu reč.


Izvor: Dnevnik.rs

Suplementi SRB

Display Pagerank