foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Viši sud u Negotinu nepravosnažno je osudio Dragana Stanišića (48) na 15 godina robije zbog ubistva komšije Milana Predića (66). Zločin se desio januara prošle godine u Vidrovcu.

Kako je ustanovljeno, Stanišić je sačekao Predića koji se vraćao iz seoske prodavnice i u njega ispalio šest hitaca iz vatrenog oružja. Nakon zločina, sakrio se na tavanu svoje kuće, gde ga je policija i pronašla. Na saslušanju je Stanišić priznao da je ubio Predića. Tvrdio je da je komšija obljubio njegovu suprugu i da ju je, nakon toga, ucenjivao da mora da nastavi da spava sa njim.

- Nekoliko puta sam Prediću kazao da ostavi moju porodicu na miru, ali je on uvek negirao da ima nešto sa mojom suprugom - pričao je Stanišić, koji se u Vidrovac doselio pre nekoliko godina iz okoline Peći. - Činilo mi se kao da mi se podsmeva svaki put kada sam pričao sa njim. Zato sam i rešio da ga ubijem.

Kobnog jutra, Predić je, po ustaljenom običaju, krenuo do seoske prodavnice. Tu se zadržao u razgovoru sa prijateljima, popio rakiju i krenuo ka svom domu. Put ga je vodio kroz Hajduk Veljkovu ulicu, neposredno pored kuće u kojoj živi Stanišić.

- Video sam Milana kako prolazi - nastavio je, mirnim glasom, ubica. - Utrčao sam u kuću i iz sobe uzeo oružje koje sam doneo sa ratišta. Sačekao sam da Predić dođe dovoljno blizu. Onda sam mu prišao i pogledao ga u oči. Prvi put sam kod njega, umesto podsmeha, primetio strah. Nisam mu ništa kazao. Sve što sam imao da mu kažem, već sam mu bio rekao. Samo sam, bez reči, u njega ispalio šest hitaca.

Tužilaštvo je, saznaju "Novosti", tražilo da se Stanišić osudi na 30 godina robije. Oni su, nezvanično, nezadovoljni odlukom Višeg suda i najavili su podnošenje žalbe.

Prema nezvaničnim informacijama, Predić, koji je radio kao čuvar u privatnoj firmi “Barbaroš”, nekoliko meseci pre ubistva, Stanišića je sprečio u krađi. Naime, Milan je, navodno, tada komšiju zatekao kako pod okriljem mraka pokušava da iz kruga preduzeća iznese određenu količinu otpadnog metala. Intervenisala je i policija, koja je doseljenika iz Peći privela.


Izvor: Novosti.rs

Free Classifieds

Display Pagerank