Viši sud u Negotinu nepravosnažno je osudio Dragana Stanišića (48) na 15 godina robije zbog ubistva komšije Milana Predića (66). Zločin se desio januara prošle godine u Vidrovcu.

Kako je ustanovljeno, Stanišić je sačekao Predića koji se vraćao iz seoske prodavnice i u njega ispalio šest hitaca iz vatrenog oružja. Nakon zločina, sakrio se na tavanu svoje kuće, gde ga je policija i pronašla. Na saslušanju je Stanišić priznao da je ubio Predića. Tvrdio je da je komšija obljubio njegovu suprugu i da ju je, nakon toga, ucenjivao da mora da nastavi da spava sa njim.

- Nekoliko puta sam Prediću kazao da ostavi moju porodicu na miru, ali je on uvek negirao da ima nešto sa mojom suprugom - pričao je Stanišić, koji se u Vidrovac doselio pre nekoliko godina iz okoline Peći. - Činilo mi se kao da mi se podsmeva svaki put kada sam pričao sa njim. Zato sam i rešio da ga ubijem.

Kobnog jutra, Predić je, po ustaljenom običaju, krenuo do seoske prodavnice. Tu se zadržao u razgovoru sa prijateljima, popio rakiju i krenuo ka svom domu. Put ga je vodio kroz Hajduk Veljkovu ulicu, neposredno pored kuće u kojoj živi Stanišić.

- Video sam Milana kako prolazi - nastavio je, mirnim glasom, ubica. - Utrčao sam u kuću i iz sobe uzeo oružje koje sam doneo sa ratišta. Sačekao sam da Predić dođe dovoljno blizu. Onda sam mu prišao i pogledao ga u oči. Prvi put sam kod njega, umesto podsmeha, primetio strah. Nisam mu ništa kazao. Sve što sam imao da mu kažem, već sam mu bio rekao. Samo sam, bez reči, u njega ispalio šest hitaca.

Tužilaštvo je, saznaju "Novosti", tražilo da se Stanišić osudi na 30 godina robije. Oni su, nezvanično, nezadovoljni odlukom Višeg suda i najavili su podnošenje žalbe.

Prema nezvaničnim informacijama, Predić, koji je radio kao čuvar u privatnoj firmi “Barbaroš”, nekoliko meseci pre ubistva, Stanišića je sprečio u krađi. Naime, Milan je, navodno, tada komšiju zatekao kako pod okriljem mraka pokušava da iz kruga preduzeća iznese određenu količinu otpadnog metala. Intervenisala je i policija, koja je doseljenika iz Peći privela.


Izvor: Novosti.rs

Suplementi SRB