Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, njih 17 od ukupno 22 koliko ih ima mandate, zatražili su smenu aktuelnog predsednika opštine Jovana Milovanovića. Šta mu zameraju, međutim, niko ne želi da kaže, ali je izvesno da će se o ovom predlogu izjašnjavati 30. januara, tokom sednice koju je - po postupku kraćem od sedam dana - zakazao prvi čovek SO dr Ljubisav Božilović, koji objašnjava da je tako odlučio zbog neophodnosti da odbornici hitno usvoje Lokalni akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu.

U taboru naprednjaka nisu želeli da obrazlože šta ih je navelo da smenjuju svog dojučerašnjeg poverenika. Iako je bilo glasina da centrala stranke o ovom predlogu ništa nije znala, Milovanović, inače i jedan od troje poverenika, zajedno sa Brankicom Jović i Dragoslavom Bogdanovićem, je ekspresno smenjen sa te funkcije, a na njihovo mesto je postavljen Vladimir Veličković, profesor fizičke kulture i aktuelni direktor Negotinske gimnazije. Njemu će, kako se očekuje, kada odbornik koalicije SNS-SDPS-NS-SPO Mičan Milić vrati mandat, odborničko mesto biti dodeljeno kao prvom narednom na listi...

Zahtev za smenu Jovana Milovanovića nije potpisalo četvoro odbornika, od kojih jedan iz stranaka koalicionih partnera i troje iz redova naprednjaka.


Izvor: Novosti.rs