Gotovo tridesetak godina prošlo je od kada su građani kupili placeve, platili komunalno uređenje i sagradili svoje kuće u ulicama Miše Atanasijevića, Pante Jakovljevića i Vasilija Mokranjca. Tek danas ove ulice su asfaltirane a ovo urbano naselje biće potpuno infrastrukturno uređeno.

Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, koji je obišao radove rekao je da će uređenjem ovih ulica biti ispravljena nepravda prema građanima u ovom naselju:
- Ovaj posao je planiran budžetom. Analizirali smo tokom izrade plana za 2016. godinu i ovi radovi koje su građani toliko dugo čekali imali su prioritet u našem planu rada. Što se preostalih finasijskih sredstava opredeljenih za ove radove tiče, od planiranih sredstava, ostalo je još oko 2 000 000 dinara i ako vremenske prilike dozvole biće utrošene na preko potrebne radove na teritoriji opštine Negotin.

Dragan Mijucić, direktor JP za građevinsko zemljište, istakao je da osim asfaltiranja u dužini od 400 metara, u ovim ulicama će biti uređeni i trotoari, a na kanalizaciju su priključeni oni koji do sada nisu bili.

Radove u ulicama Miše Atanasijevića, Pante Jakovljevića i Vasilija Mokranjca izvodi preduzeće za puteve iz Zaječara. Vrednost radova po sprovedenoj javnoj nabavci je 9 976 000 dinara. Do kraja godine biće završeni i radovi na uređenju i asfaltiranju ulica u naselju oko Belićevog mlina u dužini od 274 metara.


Izvor: Negotin.rs