Free Classifieds Biz

U organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije i Košarkaškog kluba Hajduk Veljko i pod pokroviteljstvom "Tekijanke", u negotinskoj Hali sportova održan je Prvi minibasket festival za dečake i devojčice od 6 do 10 godina, pod nazivom „TEKIJANKA MINIBASKET KUP 2016“.

Košarkaški savez Istočne Srbije prepoznao je kvalitetan rad sa najmlađima u Košarkaškom klubu Hajduk Veljko i odlučio da domaćin prvog minibasket festivala košarke bude Negotin, što se ispostavilo kao pun pogodak.

U prepunoj Hali sportova, u nedelju od 10 do 19 sati, za košarkaškom loptom trčalo je 400 mališana iz 8 gradova, koji tek ulaze u svet košarke. Montirani su i mini basket koševi, tako da se igralo paralelno na 2 terena, a u jednom danu odigrano je više od 40 utakmica.

Domaćin turnira, Košarkaški klub Hajduk Veljko predstavio je selekcije 2006, 2007, 2008 i 2009/10 u konkurenciji dečaka, a kod devojčica 2006/07, 2007/08 i 2008/09.

Cilj ovakvih turnira, koji nisu takmičarskog karaktera, je popularizacija košarke među najmlađima, koji prave prve košarkaške korake. Od ove godine promenjen je i sistem takmičenja, kada su najmlađi u pitanju, pa će se umesto lige organizovati Minibasket festivali po gradovima.

Na dobroj organizaciji turnira u Negotinu, čestitke su Košarkaškom klubu Hajduk Veljko uputili predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije, Aleksandar Jocić, zamenik predsednika Zoran Stevanić i ostali gosti, kao i sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša.

U Košarkaškom klubu Hajduk Veljko nadaju se da će uz pomoć lokalne samouprave i Sportskog saveza u narednom periodu obezbediti neophodna sredstva za funkcionisanje i napredak najmlađih košarkaša, koji predstavljaju budućnost našeg grada u svakom smislu.

Generalni pokrovitelj turnira u Negotina bila je trgovina "Tekijanka" koja je kao društveno odgovorna kompanija još jednom pokazala da je uvek na raspolaganju najmlađima u našeg grada.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB