foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije i Košarkaškog kluba Hajduk Veljko i pod pokroviteljstvom "Tekijanke", u negotinskoj Hali sportova održan je Prvi minibasket festival za dečake i devojčice od 6 do 10 godina, pod nazivom „TEKIJANKA MINIBASKET KUP 2016“.

Košarkaški savez Istočne Srbije prepoznao je kvalitetan rad sa najmlađima u Košarkaškom klubu Hajduk Veljko i odlučio da domaćin prvog minibasket festivala košarke bude Negotin, što se ispostavilo kao pun pogodak.

U prepunoj Hali sportova, u nedelju od 10 do 19 sati, za košarkaškom loptom trčalo je 400 mališana iz 8 gradova, koji tek ulaze u svet košarke. Montirani su i mini basket koševi, tako da se igralo paralelno na 2 terena, a u jednom danu odigrano je više od 40 utakmica.

Domaćin turnira, Košarkaški klub Hajduk Veljko predstavio je selekcije 2006, 2007, 2008 i 2009/10 u konkurenciji dečaka, a kod devojčica 2006/07, 2007/08 i 2008/09.

Cilj ovakvih turnira, koji nisu takmičarskog karaktera, je popularizacija košarke među najmlađima, koji prave prve košarkaške korake. Od ove godine promenjen je i sistem takmičenja, kada su najmlađi u pitanju, pa će se umesto lige organizovati Minibasket festivali po gradovima.

Na dobroj organizaciji turnira u Negotinu, čestitke su Košarkaškom klubu Hajduk Veljko uputili predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije, Aleksandar Jocić, zamenik predsednika Zoran Stevanić i ostali gosti, kao i sami učesnici i roditelji najmlađih košarkaša.

U Košarkaškom klubu Hajduk Veljko nadaju se da će uz pomoć lokalne samouprave i Sportskog saveza u narednom periodu obezbediti neophodna sredstva za funkcionisanje i napredak najmlađih košarkaša, koji predstavljaju budućnost našeg grada u svakom smislu.

Generalni pokrovitelj turnira u Negotina bila je trgovina "Tekijanka" koja je kao društveno odgovorna kompanija još jednom pokazala da je uvek na raspolaganju najmlađima u našeg grada.


Izvor: Negotin.rs

Display Pagerank