Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu rasvetlili su više krivičnih dela, koja su se dogodila u proteklih mesec dana na teritoriji Negotina, identifikovali trojicu osumnjičenih iz Negotina i Bora i kod njih pronašli više od 70 grama marihuane.

Sedamnaestogodišnjak iz Negotina se tereti da je izvršio krivična dela: krađa, teška krađa, dve teške krađe na drzak način i razbojništvo.

Sumnja se da je on iz prostorija tehničke škole u Negotinu otuđio pehare, kao i da je u okolini Negotina obio školu iz koje je ukrao projektore i kompjutere. On je osumnjičen i da je na ulici oteo tašnu 68-godišnjoj ženi, kao i da je zajedno sa petnestogodišnjakom iz Negotina takođe na ulici oteo tašnu 76-godišnjoj ženi.

Sedamnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak iz Bora terete se da su učinili i krivično delo razbojnišvo, kada su prišli s leđa pedesetšestogodišnjoj ženi, gurnuli je a kada je ona pala oteli joj tašnu.

Protiv njih će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podnete odgovarajuće krivične prijave.

Prilikom pretresa stanova sedamnesogodišnjaka i petnaestogodišnjaka, policija je pronašla marihuanu, pa će protiv njih biti podneta krivična prijava i zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Izvor: Bor030