Free Classifieds Biz

Drugo memorijalno takmičenje duvača i kamernih ansambala „Mile Paunović“ 2017 održaće se u Negotinu 25.02.2017. godine. Muzička legenda Negotinske krajine, Mile Paunović, bez sumnje je zaslužio da se njegovo ime, preko ovog Memorijalnog takmičenja pamti i prenosi na nove generacije mladih muzičara.

Profesor trube Mile Paunović (1955-2015), rodom iz Crnomasnice kod Negotina, bio je tri i po decenije muzičar o kome pravi poštovaoci ove umetnosti i krajinski veseljaci danas govore samo biranim rečima. Mile Paunović, „čarobnjak trube iz Krajine“, svoj raskošan talenat i nenadmašnu virtuoznost potvrdio je tokom celog svog muzičkog stvaralaštva.

Učešćem na tradicionalnim takmičenjima muzičkih škola i akademija Srbije, skrenuo je pažnju šire javnosti osvajajući mnoge nagrade i priznanja, takođe i aktivnim radom u nekoliko kulturno-umetničkih društava. Kao solista ili član orkestra bio je često gost radio i televizijskih emisija.

Sa svojim učenicima osvajao je sve najprestižnije nagrade, a posthumno, dobija Nagradu za životno delo Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

Učesnici Drugog memorijalnog takmičenja „Mile Paunović“ treba da preuzmu propozicije i popune prijavu koju će dostaviti na i-mejl adresu Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

TAKMIČENjE DUVAČA I KAMERNIH ANSAMBALA – PROPOZICIJE

PRIJAVA – MEMORIJALNO TAKMIČENjE „MILE PAUNOVIĆ“ (Ista prijava je i za duvače i za kamerne sastave)

Suplementi SRB