Free Classifieds Biz

U Donjem Milanovcu je održan inicijativni sastanak za obrazovanje zajedničke Komisije za zaštitu reke Dunav, kome su prisustvovali predstavnici opština Majdanpek, Kladovo, Negotin, Golubac i Veliko Gradište. Opštinu Negotin na ovom skupu predstavljale su Nadica Vasić, zamenica predsednika opštine Negotin i Slađana Stojanović, šef Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i razvoj.

Inicijativa je pokrenuta radi formiranja zajedničke komisije, koja će svojim radom doprineti regionalnom povezivanju opština Borskog i Braničevskog okruga, sa namerom povećanja kapaciteta i organizacionih sposobnosti za aktivnosti koje će se primenjivati u cilju zaštite reke Dunav, ispunjavanju ekoloških standarda, razvoja saobraćajne infrastrukture, turizma, rešavanja zajedničkih komunalnih problema, očuvanju kulturno-istorijskih dobara i korišćenju zajedničkih prirodnih resursa u priobalju reke Dunav, a za interes stanovništva Braničevskog i Borskog okruga.

 Rad komisije daće veće mogućnosti i bolju pripremu za zajedničko učešće u projektima iz navedenih oblasti bilo da se realizuju zajedničkim radom naših opština, uz pomoć Republike Srbije ili kroz prekoraničnu saradnju sa Bugarskom i Rumunujom kao podunavskim zemljama.

Na sastanku je prezentovan i predlog memoranduma o saradnji i potpisana odluka o formiranju zajedničke komisije za zaštitu reke Dunav. Predstavnici pet opština, 7. decembra trebalo bi da potpišu i Sporazum o osnivanju Komisije.


Izvor: Negotin.rs