Šapčanin Darko Pajić (24), radnik Građevinsko zanatske firme "Petrović gradnja 016" poginuo je u sredu u krugu Industrije hemijskih proizvoda "Eliksir Prahovo" d.o.o. On je stradao dok je obavljao rekonstrukciju nekadašnjeg pogona TPP u kojem se ranije proizvodila sirovina za deterdžente.

Nesrećni mladić propao je kroz otvor prečnika oko 50 santimetara koji je sam napravio. Pao je sa visine od osam metara na beton. U trenutku pada, saznaju "Novosti", nosio je kacigu i imao zaštitno odelo, ali su povrede bile takve da je izdahnuo na mestu.

- Tek treba da se utvrdi kako je došlo do nesreće. Inspektor rada je izdao usmeni nalog o zabrani rada dok se ne obezbede propisane platforme za bezbedno kretanje radnika u tom delu objekta - ističe Jasminka Vezurić, šef Odseka Inspekcije rada za Borski upravni okrug.

Darko Pajić je u ponedeljak došao u Negotin sa građevinskom firmom u kojoj je, kako porodica kaže, radio na crno već dva meseca.

U PETAK SAHRANA

- Darko je bio vredan, nije birao posao. Skoro su im isključili grejanje, pa je ovaj posao na građevini prihvatio bez razmišljanja, samo nešto da zaradi - pričaju rođaci tragično nastradalog mladića.

Sahrana Darka Pajića biće obavljena u petak u 15 sati.