Free Classifieds Biz

U Karbulovu je juče održana sedma po redu edukativno-promotivna manifestacija „Dani jabuke – Karbulovo 2016“. Manifestaciju su i ove godine organizovali MZ Karbulovo, Udruženja voćara „Voćar-Karbulovo“ i Poljoprivredno savetodavna i stručna služba, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

Smotru, koja promoviše voćarstvo i proizvodnju jabuke po kojoj je selo Karbulovo postalo poznato još u 19. veku, otvorio je Dejan Stefanović, član Opštinskog veća opštine Negotin, zadužen sa poljoprivredu i savetodavac u Poljoprivredno savetodavno stručnoj službi Negotin, koji je tom prilikom istakao da će Opština i nadalje podržavati ovakve nastupe poljoprivrednih proizvođača.

I ove godine priređen je mini sajam jabuke raznih sorti ovogodišnjeg roda, a u stručnom delu, smotre voćarima su predavanja održali članovi stručnog tima kompanije Chemical Agrosava iz Beograda.

Za posetioce manifestacije, organizatori su priredili i kulturno umetnički program, a nastupili su članovi KUD-a "Karbulovo", frulaš Miloš Dinić i etno grupa KUD „Stevan Mokranjac“.


Izvor: Negotin.rs