Odvodni kanal na Radujevačkom putu, koji je u više navrata zbog malog poprečnog preseka i brojnih prepreka i nanosa, pravio velike problem stanovnicima ovog naselja, uskoro će dobiti novi i funkcionalniji izgled. Radovi na rekonstrukciji kanala finansiraju se iz budžeta Opštine Negotin, a radove izvodi firma “Konstruktiva” iz Beograda.

- Ja bih vas podsetio na 2014. godinu kada smo imali velikih problema na Radujevačkom putu, zbog velike količine vode. Te godine je urađeno intervento čišćenje ovog kanala koji se zamuljio jer njegov poprečni presek nije bio dovoljan za toliku količinu vode. U međuvremenu prikupljena je sva potrebna dokumentacija za izradu projekta za jedan kvalitetan I funkcionalan kanal. Kao što vidite poprečni presek kanala je znatno veći nego što je ovde bio i svi dosadašnji prolazi preko kanala, koje su uradili sami vlasnici objekata, biće uklonjeni i na osnovu projekta izgradiće se novi, koji će omogućiti nesmetano proticanje vode. Vrednost ovih radova je 11,2 miliona dinara iz finansiraju se iz budžeta Opštine – rekao je Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin.

Milovanović je istakao i da se trenutno izvode radovi na kanalizaciji i vodovodnoj mreži na Miloševskom putu, vrednosti 3,28 miliona dinara, a radove izvodi JKP “Badnjevo”. Po rečima Dragana Mijucića direktora JP za građevinsko zemljište, sezona radova uveliko je u toku, a ovo su samo neka od gradilišta na teritoriji naše opštine, koja se finansiraju iz budžeta lokalne samouprave, preko ovog preduzeća.

- Trenutno se izvode radovi u ulici Stefanije Mihajlović u Negotinu. U ovoj ulici urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže i deo kanalizacione mreže, gde je to bilo potrebno, urađeni su novi trotoari od behaton ploča i u petak će biti završen drugi sloj asfalta, čime će ova ulica u potpunosti dobiti novi izgled. Prilikom rekonstrukcije ulice Stefanije Mihajlović izgrađen je i novi odvodni kanal u dužini od 140 metara, duž ulice JNA do kanala u Borskoj kojim bi trebao da se reši problem sakupljanja vode na Bulevaru. U toku je i rekonstrukcija dečijeg igrališta u Borskom naselju. Vrednost ovih radova je 8 896 000. Završavaju se i trotoari u ulicama Braće Jugović i Branka Perića. Reč je o radovima koji su ostali od ranije, kada su ove ulice rađene i mi sada gledamo da to rešimo. Završeno je i obeležavanje horizontalne signalizacije, a uskoro će početi i postavljanje vertikalne signalizacije. Radi se i rekonstrukcija mosta u Trnjanu, vrednost radove je 3 700 000, kao i atarski put u Miloševu, koji vodi do Manastira Koroglaš. Vrednost radova je 3 499 000 dinara, s tim što 46 odsto finansira ministarstvo poljoprivrede – kaže Dragan Mijucić.

Mijucić ističe da će radovi trajati sve dok vremenske prilike dozvoljavaju. Već naredne nedelje planirano je asfaltiranje ulice u naselju iza Bregalnice, asfaltiranje nekoliko deonica u Malajnici u ukupnoj dužini od 1.000 metara i 340 metara u Mokranju.


Izvor: Negotin.rs