Free Classifieds Biz

Narodna biblioteka "Dositej Novaković" Negotin i Gete-institut Beograd organizovali su zajednički program u okviru koga je predstavljena delatnost Gete-instituta i Antologija savremene nemačke drame.

O aktivnostima Gete-instituta, kursevima nemačkog jezika i programima za nastavnike nemačkog jezika, učenike i studente, kao i aktivnostima na podršci i promociji čitanja, govorila je Mila Marinković-Broćić, iz biblioteke Instituta, koja je Narodnoj biblioteci “Dositej Novaković” uručila i veći broj knjiga na nemačkom jeziku kojima će biti obogaćen fond strane knjige.

U drugom delu programa, predstavljena je Antologija savremene nemačke drame. Reč je o kapitalnom, trotomnom delu, čiji je prvi tom već objavljen, drugi, (obuhvata period od 1968. do 1989. godine, zastupljeni autori: Peter Handke, Rajner Verner Fasbinder, Ulrih Plencdorf, Folker Braun i dr.) je već u štampi, a objavljivanje trećeg toma planirano je tokom sledeće godine.

O nemačkoj književnosti i savremenoj drami govorile su prevoditeljke Bojana Denić i Jelena Kostić-Tomović, kao i dr Nikolina Zobenica.


Izvor: Negotin.rs