Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, priredio je danas prijem za basketašice iz ekipe “Eliksir Hajdučice”, koje su nakon osvajanja prvog mesta u basketu „3 na 3“, na državnom prvenstvu u Beogradu, isti rezultat ponovile i na međunarodnom finalu 20. Sportskih igara mladih u Splitu. Mlade košarkašice Evgenija Jović, Kristina Đurđić, Milica Milić i Jovana Tranić, predvođene trenerom trenerom Dušanom Mandićem u finalu u Splitu pobedile su prvakinje Hrvatske, ekipu „Kraljice Zagreba“ rezultatom 15:8.

Opština Negotin je mlade sportiskinje i njihovog trenera, nagradila za njihov uspeh novčanim nagradama u iznosu od po deset hiljada dinara.

Sezona u basketu za mlade negotinske košarkašice je završena, ali su u narednom period pred njima novi izazovi, s obzirom da postoje najave da će 2020. godine basket postati olimpijski sport.

- Sistem biranja igračica za našu reprezentaciju biće prikupljanjem bodova kroz seniorska takmičenja na turnirima i zato planiramo da sledeće godine učestvujemo na svim seniorskim turnirima sa ovim kadetkinjama, da sakupljamo bodove, da iz godine u godinu bukvalno gradimo tim za našu zemlju. Da li će neka od ovih devojaka biti u reprezentaciji u ovom trenutku je teško reći, ali nadamo se da ćemo svojim radom uspeti da konkurišemo za tako nešto. Postoji mogućnost da Negotin bude i domaćin jednog takvog turnira, a s obzirom da imamo podršku Opštine, učinićemo sve da to i ostvarimo – rekao je Dušan Mandić, trener mladih košarkašica.

Mlade košarkašice vraćaju se obavezama u svom klubu, gde ih uskoro očekuju prvenstvene utakmice. Po rečima Mandića, nakon povratka iz Splita devojke su imale samo jedan dan pauze i odmah nakon toga priključile su se svojim saigračicama u ekipi i nastavile da treniraju. U nastupajućoj sezoni, iako su po godinama kadetkinje, takmičiće se u godinu dana starijoj juniorskoj konkurenciji, a ambicije su plasman na završnicu prvenstva Srbije u toj kategoriji.

Opština Negotin je mlade basketašice, nakon uspeha u Begradu, preko Sportskog saveza nagradila sportskom opremom, a obezbeđen im je i prevoz do Paraćina odakle su nastavili put ka Splitu. U znak zahvalnosti, mlade basketašice poklonile su predsedniku opštine Negotin dres sa svojim potpisima.


Izvor: Negotin.rs