U okolini Negotina, uhapšen je S.M. (25) iz Pećinaca koji je u kombi vozilu marke "sitroen" pokušao da ilegalno prokrijumčari 24 migranata, među kojima je bilo 15 maloletnika iz Avganistana i Pakistana. U akcijama zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP angažovanih na obezbeđenju državne granice, u saradnji sa policijskim upravama u Boru i Zaječaru, privedena su dvojica krijumčara migranata, od kojih je jedan bugarski a drugi srpski državljanin, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Rutinskom kontrolom vojske i policije u okolini Zaječara, u automobilu bugarskog državljanina N. K. (24) zatečeni su iscepani delovi isprava ilegalnih migranata izdatih u Bugarskoj kao i drugi dokazi koji su predati nadležnom tužiocu, navodi se u saopštenju.

Krijumčaru S. M. iz Pećinaca određen je pritvor u trajanju do 30 dana dok je bugarskom držvljaninu N. K. određeno zadržavanje do 48 časova.

Od početka angažovanja zajedničkih snaga, Vojska Srbija i MUP su otkrili više od 8.000 migrana koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu.


Izvor: Tanjug

Suplementi SRB