Free Classifieds Biz

U Negotinu je održana peta sednica pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim-najnerazvijenijim područjima Republike Srbije, koji je deo glavnog odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Narodnoj Skupštini.

 Sednicom je predsedavao narodni poslanik Milija Miletić, a pored članova ovog skupštinskog tela, sednici su prisustvovali i predstavnici opštine Negotin, Ministartstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Republičkog geodetskog zavoda, Građevinskog fakulteta i GIZ-a. Na sednici se razgovaralo o sprovedenoj komasaciji u sedam pilot opština u Srbiji u okviru GIZ-ovog projekta “Unapređenje upravljanja zemljištem na lokalnom nivou u Republici Srbiji”, gde je sprovedena komasacija u katastarskoj opštini Radujevac predstavljena kao jedan od najboljih primera dobre prakse.

 Sastanak u Negotinu poslužio je članovima pododbora da se bliže upoznaju sa celim procesom komasacije, koji je vrlo kompleksan, koristan i multifunkcionalan. Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin, upoznao je prisutne sa tokom i rezultatima komasacije u Radujevcu.

Nakon sednice, članovi pododbora i učesnici sednice obišli su katasratsku opštinu Radujevac, gde su bili u prilici da razgovaraju sa meštanima obiđu komasaciono područje.


Izvor: Negotin.rs