Free Classifieds Biz

U Mihajlovcu je u subotu održana druga po redu manifestacija pod nazivom „Dunavsko saborovanje“. Manifestaciju je organizovala mesna zajednica, pod pokroviteljstvom opštine Negotin. Saborovanje je i ove godine okupilo i veliki broj Mihajlovčana koji rade u nekoj od Evropskih zemalja.

“Dunavsko saborovanje” prvi put održano prošle godine na Mihajlovačkom šetalištu, zahvaljujući projektu „Oživljavanje krajinskih sela kroz razvoj nautičkog turizma“ koji je realizovala Asocijacija nautičkog turizma Mihajlovac, sredstvima opštine Negotin i u saradnji sa Mesnom zajednicom Mihajlovac, a nastavljeno je i ove u nameri da traje još dugi niz godina.

Organizatori su prepoznali odličan geografski položaj ovog krajinskog selo na obali Dunava kroz koje svake godine prođe na hiljade biciklista iz Evrope, bogate i neobične istorije koja je građena od rimskih imperatora, pa sve do danas. Ušuškani u zagrljaju Zamne i Dunava, stari i novi Mihajlovac, mogu biti biti dobro mesto za provod i turizam u godinama koje dolaze.

Drugo „Dunavsko saborovanje“ u Mihajlovcu zvanično je otvorio Goran Prnić, potpredsednik saveta mesne zajednice, a u kulturno-umetničkom programu učestvovali su folklorna grupa KUD „ Dunjerika“ iz Mihajlovca i frulaš Nebojša Prvulović.

Posetioci na prelepom Mihajlovačkom šetalištu bili su u prilici da pogledaju i šta od svojih proizvoda nude meštani ovog krajinskog sela, ali i uživaju u muzici i lovačkom gulašu koji je pripremio Jova Mitić. Organizatori su dodelili i zahvalnice svima koji su pomogli Saborovanje.

Domaćini se nadaju da se u godinama koje dolaze Mihajlovac može upisati u značajne turističke destinacije ne samo Srbije, već da će ovo lepo selo biti i nezaobilazno mesto Evropskih biciklista i zaljubljenika u obale Dunava.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB