Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je juče vojne i policijske snage angažovane na zaštiti državne granice s Republikom Bugarskom, u rejonu Zaječara i Negotina.

Na početku obilaska snaga, ministar Đorđević održao je sastanak sa pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u kasarni "Nikola Pašić" u Zaječaru, na kojem je komandant zajedničkih snaga general-major Želimir Glišović predstavio zadatke snaga, stanje na državnoj granici i preduzete mere.

Kako se ministar odbrane lično uverio, pripadnici Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova u rejonu Zaječara i Negotina odlično obavljaju posao i obezbeđuju granicu od ilegalnih ulazaka migranata u našu zemlju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Jedinice koje su ovde pod komandom generala Glišovića, koji je dobio poverenje od Vlade i predsednika da njima rukovodi, sprovode naređene i neophodne mere. Raspoređene snage su dovoljne i mi ćemo u zavisnosti od situacije taj broj da povećavamo ili smanjujemo - rekao je ministar.

Odao je priznanje pripadnicima vojske i policije za sve što rade na obezbeđenju državne granice i istakao odličnu saradnju i koordinaciju svih snaga na terenu.

- Ubeđen sam u to da će situacija ovde biti još bolja i funkcionalnija i da ćemo sigurno opravdati poverenje Vlade koje smo dobili - poručio je ministar Đorđević.

Na dva posednuta objekta duž granice sa Republikom Bugarskom, ministar odbrane uverio se u uslove u kojima angažovane snage obavljaju svoje zadatke, učestvovao je u mešovitoj patroli i sagledao situaciju na više osmatračkih mesta.

Pripadnici vojske, policije i Žandarmerije predstavili su ministru odbrane deo sredstava za izviđanje granične linije u svim vremenskim uslovima, danju i noću, kao i snage za obezbeđenje po dubini i intervencije.

Ministar je razgovarao sa vojnicima i policajcima na zajedničkoj večeri, a potom je sa saradnicima obišao granični prelaz sa Republikom Bugarskom "Mokranje".

Jučerašnjem obilasku, uz pripadnike Vojske i policije prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, direktor Vojnobezbednosne agencije brigadni general Petar Cvetković i pomoćnik komandanta zajedničkih snaga za policijske poslove glavni policijski savetnik Raco Gojaković.


Izvor: Rts.rs