Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa vršiocem dužnosti direktora policije Vladimirom Rebićem, obišao je vojne i policijske snage na teritoriji Zaječara i Negotina, angažovane na zaštiti državne granice s Bugarskom od marta.

General Diković je sagledao rejone razmeštaja i angažovanja snaga na zaštiti državne granice i borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčara ljudima, uslove za organizaciju i realizaciju podrške angažovanim snagama i dao usmerenja za realizaciju zadataka, saopštilo je Ministarstvi odbrane.

U širem rejonu graničnih prelaza "Vrška čuka" i "Mokranje" načelniku Generalštaba su o situaciji na terenu i stanju u jedinicama koje izvršavaju zadatke na zaštiti državne granice referisali komandiri angažovanih jedinica.

U obilasku sa načelnikom Generalštaba i direktorom policije bili su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i general-major Želimir Glišović, koji će komandovati angažovanim vojnim i policijskim snagama na realizaciji zajedničkih zadataka.

U toku je formiranje vojnih i policijskih snaga koje će na osnovu nove odluke Vlade Srbije i ovlašćenja predsednika Republike zajednički izvršavati zadatke na zaštiti državnih granica, istaknuto je u saopštenju.


Izvor: Tanjug

Suplementi SRB