U mesnoj zajednici Plavna, na reonu Turija, danas su završeni radovi na asfaltiranju jedne deonice puta u dužini od jednog kilometra.

- U dogovoru sa Savetom mesne zajednice Plavna, ovaj put koji vodi do škole na Turiji opredeljen je za asfaltiranje u dužini od jednog kilometra, a nasut je i rizlom u dužini od 1,4 kolimetara. Ovim radovima nastavljamo kampanju asfaltiranja koju smo najavili. Pre dve nedelje završeno je asfaltiranje u Maloj kamenici, a narednih dana nastavićemo sa asflatiranjem u Malajnici, Didićima, Prahovu i Sikolu. Nakon svih radova koji budu izvršeni procenićemo kolika će sredstava ostati koje smo ove godine opredelili za potrebe asfaltiranja i videćemo šta ćemo moći još da uradimo na teritoriji opštine Negotin. Istakao bih da je saradnja sa savetima mesnih zajednica odlična, naravno da su potrebe mnogo veće nego što je do sada urađeno, međutimn u saradnji sa savetima, po redosledu prioriteta, asfaltiramo one pravce koji su od važnosti za naše stanovnike po mesnim zajednicama. Za sledeću godinu planiramo da opredelimo značajnija sredstva za asfaltiranje za narednu godinu – istakao je Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin.

Nenad Isaković, potpredsednik saveta mesne zajednice Plavna rekao je da su putevi prioritet u njihovom selu I da svaki kilometer asfalta mnogo znači:
- Za meštane ovo mnogo znači, jer ovaj put vodi ka reonskoj školi na Turiji. Sa predsednikom smo se dogovorili da i u naredne godine asfaltiramo neke od puteva, a u planu je i nasipavanje pojedinih deonica do kraja godine, jer nama u Plavni putevi su na prvom mestu.

Radove na asfaltiranju deonice puta u Plavni izvelo Preduzeće za puteve Zaječar.


Izvor: Negotin.rs