U okviru akcije „Zajedno za bebe“, predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su porodilištu u Negotinu dva CTG aparata, tri reflektora za pregled pacijenata, radio nož, lampu za fototerapiju, set instrumenata za porođajnu salu i instrumenata za carski rez. U ime Komercijalne banke, donaciju je bolnici uručio predsednik Izvršnog odbora Aleksander Piker.

- Moram da kažem da u ovoj akciji osim fonda B92 i Komercijalne banke veliku ulogu imaju i naši klijenti, jer svaki put kada iskoriste karticu Komercijalne banke, banka iz svojih sredstava izdvaja sredstva za obnovu porodilišta u Srbiji. To znači da su i klijenti iz Negotina zajedno sa svojom Bankom pomogli nabavku ove opreme i pomogli borbi za budučnost svog grada i okoline. Komercijalna banka će nastaviti da pomaže u okviru akcije “Zajedno za bebe”, jer oprema koju Banka nabavi za opremanje porodilišta je konkretno ulaganje u budućnost Srbije - istakao je Aleksander Piker.

Ovo je deseta donacija od početka akcije „Zajedno za bebe“, kojom je obezbeđena sva neophodna oprema za porodilište u Negotinu. Akciju je pokrenuo fond B92, a uručenju donacije prisustvovao je i Veran Matić, predsednik UO Fonda.

- Ova akcija pokrenuta je sa ciljem da se sve sredine u Srbiji opskrbe istim kvalitetom i neophodnom količinom aparata i uređaja, ne po ključu, po broju beba ili veličini grada, nego da svih 55 porodilišta u Srbiji dobije istu kvalitetnu opremu i da zaposleni imaju iste uslove za rad. I ovo je jedna od retkih akcija sa takvim ciljem. Akcija "Zajedno za bebe" koju realizujemo sa Komercijalnom bankom je jedan od najboljih mogućih modela u kojem se osim jedne od najboljih banaka u našoj zemlji, uključuju i njeni klijenti. Posebno mi je drago što danas u Negotinu proglašavamo pobedu, što znači da je najveći deo opreme nabavljen. Najveći dobitnici ove akcije su bebe, roditelji i zdravstveni radnici - izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i zaključio da Komercijalna banka ovom akcijom radi veliki posao za društvo.

Zahvaljujući sakupljenom novcu porodilište Zdravstvenog centra u Negotinu je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite. Dr Biljana Paraskijević, zahvalila se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su pomogli da se opremi porodilište:
- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što je naše odeljenje ginekologije i akušerstva dobilo ovako vrednu donaciju u ovoj akciji. Ja sam sigurna i ubeđena da će ova donacija doprineti da naši lekari i naši zdravstveni radnici rade mnogo kvalitetnije i u mnogo boljim uslovima, a na ovaj način pružićemo mnogo bolju zdravstvenu uslugu svim porodiljama i njihovim bebama. Vrednost donacije je 1 600 000 dinara.

Akcija „Zajedno za bebe” počela je 1. juna 2014. godine i do sada je, zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, prikupljeno 47,8 miliona dinara. Od tog novca nabavljena je sva potrebna oprema za porodilišta u Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu, Valjevu i Čačku, kao i deo potrebne opreme za porodilište Kliničkog centra u Beogradu. Sledeća donacija u okviru akcije „Zajedno za bebe“ biće u Kladovu.