Besplatni oglasnik

Tokom 2015. godine u Negotinu se venčalo 111 parova, a razvelo se 120 onih koji su se zavetovali na večnu ljubav i Negotin je po tome što se više parova razvelo nego venčalo jedinstven u državi.

Na drugoj strani priče je mala pomoravska varoš Ćuprija, primer bračne ljubavi, sloge i trpeljivosti, bar prema statistici. Tokom 2015. u Ćupriji su se venčala 123 para, a razveo se samo jedan!

Po broju neuspešnih brakova, na drugom mestu je Senta u severnom Banatu, gde se lane venčalo 110 parova, a iste godine se razvelo njih 80, pokazuju podaci

Zavoda za statistiku. Interesantno je da su i Negotin i Senta varoši gde je zabeležen najveći broj venčanja na 1.000 stanovnika, pa računica kaže da u ovim mestima nije problem zakleti se na večnost, nego u tome istrajati.

Veliki broj razvoda u odnosu na venčanja zabeležen je i u Kučevu, gde se predomisli više od pola venčanih i u Medveđi, gde su lane burme stavila 32 para, a skinulo ih 16 parova.

Na dalekom drugom mestu, po malom broju razvoda u odnosu na venčanja, iza Ćuprije su Vladičin Han i Irig u Sremu. U Vladičinom Hanu venčala su se 103 para, a razvela dva.

U Irigu je pred matičara stalo 48 parova, a pred sudijusamo jedan. Teški na razvodu su i stanovnici Dimitrovgrada

Nema značajnih razlika između dva srpska grada u kojima je najviše i najmanje neuspešnih brakova, Negotina i Ćuprije.

Negotin je u istočnoj Srbiji, ima oko 36.800 stanovnika, nezaposlenih je u aprilu bilo 2.675, što je nešto više od 20 odsto radno sposobnih. Prosečna plata u maju je bila 42.600, bar prema statističkim podacima.

Ćuprija je pomoravska varoš, sa oko 30.000 stanovnika, nezaposlenih je oko 3.600, što je oko 30 odsto radno sposobnih. Prosečna plata je 36.000 dinara.

U obe varoši ima dosta zaposlenih u inostranstvu, a ne razlikuju se mnogo ni po broju propalih firmi, šansama za zapošljavanje, po tome čime se građani bave.

Ove dve opštine su slične, sem po uspešnosti bračnih veza.


Izvor: Telegraf.rs