Pod pokroviteljstvom Opštine Negotin i u organizaciji Turističke organizacije Negotin, na Gradskom trgu u Negotinu održan je veliki koncert pod nazivom „Moj život je moje blago“, posvećen sećanju na popularnog interpretatora Ljubišu Stojanovića Luisa koji je tragično preminuo pre pet godina.

Na Luisovu muziku podsetili su nas, interpretirajući njegove pesme Željko Vasić, Zoran Vasić, Milutin Sretenović Sreta, Aleksandar Tasić Tasa, Davor Jovanović, Vlada Stojanović, Miroslav Mića Rašić, Nikola Petraćković, Srđan i Stefan Lazarević, Boemi, Drim bend, Medžik bend, Atlantik bend, Nema dalje, Kampari bend.

 

Specijalni gosti koncerta bili su Maja i Marko Stojanović Luis, a izvođače su pratili članovi Luisovog nekadašnjeg benda. Po završetku koncerta učesnike je pozdravio predsednik Skupštine opštine Negotin, dr med. Ljubisav Božilović i koji im je tom prilikom uručio i počasnice prvog koncerta za Luisa.

Ljubiša Stojanović Luis je više od deceniju, u ovom gradu, organizovao humanitarne koncerte i pomagao rad Doma za decu bez roditelja “Stanko Paunović”, zbog čega je poneo i titulu počasnog građanina Negotina.

U znak sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa u Domu “Stanko Paunović” otvorena je i izložba fotografija sa njegovih koncerata u Negotinu i poseta domu za decu bez roditeljskog staranja. Izložbu su otvorile Tatjana Panić, zadužena za kulturu i turizam u Opštinskom veću opštine Negotin i Radmila Mitrović, nekadašnja direktorka Doma.


Izvor: Negotin.rs